Ypatingai pasipuošęs šeimos restoranas su kauniečiais dalijasi miško pasaka (foto) | Kas vyksta Kaune

Ypatingai pasipuošęs šeimos restoranas su kauniečiais dalijasi miško pasaka (foto)

Šeimos restoranas „Bistronomė“ / Organizatorių nuotr.

Laisvės alėjoje jau kuris laikas praeivius stebi iš po pusnių kyšančios elniukų akys, įtariai žvelgia ir lapė, o tarp medžių skraidantys drugeliai kelia klausimų, kas čia per magija? Tokiu magišku mišku su Kaunu nusprendė pasidalinti šeimos restoranas „Bistronomė“ ir dekoratorė Greta Girdžiūtė-Kazlauskienė.

„Kaune taip mažai kalėdinių vitrinų. Sostinės restoranai jau seniai turi tradiciją ypatingai puoštis. Net ir sunkmečiu. Mums tai atrodo labai gražus gestas. Mes ne tik kviečiame žmones ateiti pas mus, bet ir duodame kažką atgal: kuriame gražų miestą, kalėdinę nuotaiką, šventiškus vaizdus praeivių akims“, – pasakoja „Bistronomės“ vadovė Karolina Zajarskė.

„Taip norisi, kad tos kalėdinės nuotaikos mieste būtų kuo daugiau. Iškart nusprendėme, kad miestui reikia miško temos: eglučių, stebuklingų augalų. O magiški miško gyventojai puikiai papildys idėją. Kas žino, Kūčių naktį gal kuris ir prabils“, – dalinasi dekoratorė G. Girdžiūtė-Kazlauskienė.

Magiškas miškas dar net nebuvo baigtas kurti, o praeiviai jau fotografavosi šalia. Restorano padavėjoms tenka ir už fotografes pabūti. Visgi, daugiausiai įspūdžių miško gyvūnai kelia vaikams. Jiems norisi elniukus ir paglostyti, ir apsikabinti. Tiesa, nakčiai gyvūnai saugiai perkeliami į vidų.

„Laisvės alėja yra tokia gyva naktį. Įsismaginusioms kompanijoms reikia viską pakilnoti, panešioti. Prieš porą mėnesių dar Helovino nesulaukėm, o visi moliūgai naktimis jau buvo išridenti. Bet tu pamatai per kamerą tuos naktinius linksmuolius ir supranti, kad žmonės ne iš piktumo taip, o iš tos akimirkos džiaugsmo. Todėl ir elnius kas vakarą „įsivarom į tvartelį“, kad kas naktį nesugalvotų ragų pasisavint“, – pasakoja K. Zajarskė.

Miško ir magijos tema persikėlė ir į restorano vidų bei meniu. Švenčių metu klientų laukia ypatingi patiekalai, o vaikams – saldžios miško dovanos.

Magišką mišką apžiūrėti galima Laisvės al. 37, prie restorano „Bistronomė“, o staliukai šventinėms vakarienėms rezervuojami telefonu +370 609 11577.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA