Dalyje Kauno apskrities savivaldybių fiksuotas neženklus nedarbo mažėjimas | Kas vyksta Kaune

Dalyje Kauno apskrities savivaldybių fiksuotas neženklus nedarbo mažėjimas

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Užimtumo tarnyboje (UT) darbo ieškančiųjų sąrašuose gruodžio 1 -ąją buvo registruota 9,1 proc. darbingų Kauno apskrities savivaldybių gyventojų.

Per lapkritį tiek Kauno mieste, tiek jį žiedu juosiančiame Kauno rajone registruoto nedarbo rodiklis sumažėjo nuo 9,3 iki 9,2 procento.

Neženklus tokio rodiklio sumažėjimas, naujausiais, gruodžio 8-ąją, UT paskelbtais duomenimis, nustatytas ir didžiausia bedarbyste jau ne vienerius metus iš kitų Kauno apskrities savivaldybių išsiskiriančiame Jonavos rajone. Lapkričio 1-ąją čia buvo 10,8 proc. registruotų darbo ieškančiųjų, po mėnesio – 10,7 proc. (skaičiuojant nuo visų darbingo amžiaus gyventojų).

Mažiausiu nedarbo rodikliu, kaip ir anksčiau, išsiskiria apskrityje mažiausia – Birštono – savivaldybė. Tiesa, prieš žiemą darbo ieškančiųjų ir šiame kurorte padaugėjo nuo 5,1 proc. lapkričio 1-ąją iki 5,5 proc. gruodžio 1-ąją. O tai reiškia, kad paskutinį 2022-ųjų mėnesį darbo paieškomis pradėjo 134 birštoniškiai.

Tuo pat metu didžiausioje iš Kauno apskrities savivaldybių – Kauno miesto (kaip gruodžio 1-ąją fiksavo UT) darbo ieškančiųjų buvo 16 560.

Visoje šalyje, anot Užimtumo tarnybos atstovų, praėjusį mėnesį darbo paieškose dalyvaujantys asmenys galėjo rinktis iš 26,4 tūkst. darbo pasiūlymų, iš jų per lapkritį buvo įregistruoti – 17,7 tūkst. Daugiausia – sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojams, kambarinėms ir pagalbininkams, parduotuvių pardavėjams, krovikams, virėjams, autobusų ir troleibusų, lengvųjų automobilių, taksi bei furgonų vairuotojams, reklamos ir rinkodaros specialistams, kiemsargiams, apsaugos darbuotojams.

Lapkritį Lietuvoje labiausiai augo pramonės ir žemės ūkio mašinų mechanikų ir taisytojų, apsaugos darbuotojų, elektromechanikų ir elektromonterių, kepėjų ir konditerių poreikis. Mažėjo darbo pasiūlymų variklių ir katilų operatoriams, metalinių konstrukcijų ruošėjams ir montuotojams, degalinių operatoriams, mėsininkams, žuvų darinėtojams bei giminiškų profesijų darbininkams.

Gruodžio 1-ąją šalyje buvo registruota 145,8 tūkst. bedarbio statusą turinčių asmenų (0,8 proc. arba 1,2 tūkst. daugiau nei prieš mėnesį). Palyginus su lygiai prieš metus buvusiais rodikliais, akivaizdu, jog nuo 2021 m. gruodžio 1 d. bedarbių skaičius per metus sumažėjo 17,2 proc. arba 30,2 tūkst. Registruotas nedarbas šių metų lapkritį nepakito, – kaip ir prieš mėnesį bedarbiai sudarė 8,3 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų. Pažymėtina, kad 2021 m. gruodžio 1 d. registruotas nedarbas siekė 10,1 proc.

Užimtumo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešė, jog paskutinį šių metų rudens mėnesį registruoto nedarbo rodikliai mažėjo 17 iš 60 šalies savivaldybių, 3 – nepakito, 40 – augo. Lapkritį užimtumas buvo suteiktas 27 tūkst. darbo ieškančių asmenų. Tai – 2,8 tūkst. arba 9,2 proc. mažiau nei spalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA