Baltais sniego patalais pasidengęs Kaunas spinduliuoja kalėdine dvasia | Kas vyksta Kaune

Baltais sniego patalais pasidengęs Kaunas spinduliuoja kalėdine dvasia

/ R. Tenio nuotr.

Sniegui jau ne vieną dieną klojant Kauną baltais patalais, kauniečiai grožisi papuoštomis miesto erdvėmis. Nors miestas šiais metais planavo puoštis kukliau, tačiau kalėdinė dvasia mieste spinduliuoja. Laisvės alėja puošiasi šiltomis lemputėmis, o einant Vilniaus gatve link rotušės aikštės, gyventojus pasitinka šimtai žaliaskarių. Pasipuošę ir pagrindiniai miesto tiltai bei Santakos parkas.

Šventiniais papuošimais padabintas visas Kauno centras ir senamiestis, o kalėdinę nuotaiką dar labiau pakursto baltos sniego pusnys visame mieste. Kauniečiai keliauja girliandomis papuošta Laisvės alėja ir žygiuoja tolyn į Vilniaus gatvę, jog galėtų pasiekti pagrindinę miesto eglę.

Naujai atgijusi Vilniaus gatvė tapo ypatingu kauniečių traukos objektu. Ryškūs pokyčiai šioje Senamiesčio erdvėje pasufleravo šūkį miestui, pasitinkant didžiąsias metų šventes: „Kelias į Kalėdas Kaune“.

Pagrindinę senamiesčio pėsčiųjų erdvę papuošė beveik trys šimtai LED girliandomis spindinčių žaliaskarių. Jose sužibo per 55 tūkst. švieselių. Papuošimai miestiečius ir miesto svečius džiugins iki Trijų Karalių šventės, kitų metų sausio 6-osios.ų metų sausio 6-osios.

Pasiekus rotušės aikštę, lankytojus pasitinka įspūdinga „čiurlioniška“ Kalėdų eglė. Su viršūne eglutės aukštis siekia apie 24 metrus, ją puošia daugiau nei 400 auksinių žvaigždžių.

Anot Jolantos Šmidtienės, tarsi spalvinės gamos ir kompozicijos vadovėliu kuriant šią eglutę jai buvo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslas „Žvaigždžių sonata“. Menininkė sugalvojo eglės viršūnę apjuosti žiedu ir ant jo sudėti ženklus, papildomas žvaigždes, kurios apačioje vaikštantiems žmonėms atrodytų tarsi žvaigždynas.

Mažųjų kauniečių Rotušės aikštėje šventiniu laikotarpiu lauks pramogos ir edukacinės veiklos: bus galima išsiųsti laišką Kalėdų Seniui, išsikepti meduolių, spurgyčių, kūčiukų kepimas, pasigaminti kalėdinių žaisliuk, taip pat – išvysti filmą M. K. Čiurlionio paveikslų motyvais. Darbo dienomis miestelis lankytojų lauks 11–22 val., o savaitgaliais – 10–22 val.

Kalėdų Senelis prie eglutės pasitiks ketvirtadieniais, edukacijos vyks penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. Daugiau apie šventinius renginius, Naujųjų metų sutikimą ir miesto papuošimus skaitykite čia.

Miesto papuošimai šiemet uklesni, bet Kaunas neatrodo liūdniau. Telkiamasi į centrinę miesto dalį – Laisvės alėją, Vilniaus gatvę. Santakos parkas nebus toks įspūdingas kaip kasmet, bet taip pat padabintas šventinėmis lemputėmis. Nušvito ir netoli centro esantys tiltai, ant kurių liko ir Europos kultūros sostinės papuošimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA