Kauno rajone atidarytas pirmasis instrumentų parkas (foto) | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone atidarytas pirmasis instrumentų parkas (foto)

Domeikavoje atidarytas instrumentų parkas / KRS nuotr.

Kalėdinės nuotaikos atkeliavo ir į Domeikavą – trečiadienį vakare buvo atidarytas pirmasis muzikinių instrumentų parkas Kauno rajone bei įžiebta seniūnijos žaliaskarė.

Parkas įrengtas pagal du Dalyvaujamojo biudžeto projektus „Muzikinis parkas“ ir „Linksmosios plytelės“, kurių vertė – 30 tūkst. eurų.

Idėja įrengti tokį parką kilo aktyviai Domeikavos gyventojai, Domeikavos kaimo bendruomenės pirmininkei Rūtai Butkuvienei. Ji pateikė du projektus, kurie sulaukė pakaunės gyventojų palaikymo bei Kauno rajono savivaldybės finansavimo, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Dalyvaujamojo biudžeto lėšomis įrengtos linksmos bei ryškiai šviečiančios plytelės, kurios skleidžia muzikos garsus bei 11 lauko muzikos instrumentų. Idėjos autorė norėjo, kad muzikinis parkas būtų didesnis, todėl Domeikavos kaimo bendruomenės centras dalyvavo ir laimėjo „Maxima“ organizuotą konkursą „Mes – bendruomenė“. Šio projekto dėka buvo įrengti papildomi 4 lauko muzikos instrumentai. Prie laimėto projekto įgyvendinimo finansiškai prisidėjo ir savivaldybė.

„Muzikinio parko“ sukūrimas iš viso kainavo 45 tūkst. eurų.

Šiuo metu Domeikavos muzikinių instrumentų parkas yra antras pagal dydį tokio pobūdžio parkas Lietuvoje.

„Tai nuostabi priemonė ugdyti muzikinius gebėjimus nuo mažo iki didelio. Tikimės, kad ši vieta bus patraukli ir ja naudosi net tik vietos gyventojai, svečiai, bet ir Domeikavos ugdymo įstaigos“, – teigė idėjos autorė R. Butkuvienė.

Bendruomenės pirmininkė skatino domeikaviečius ir kitais metais būti aktyviais bei teikti naujas idėjas, kaip būtų galima pagražinti seniūniją.

Bendruomenę su parko atidarymu pasveikino Kauno rajono mero pavaduotojas Paulius Visockas. „Šis muzikinių instrumentų parkas yra puikus pavyzdys, kiek daug gali pasiekti iniciatyvi ir aktyvi bendruomenė. Jūs sukūrėte kažką gražaus ir originalaus seniūnijos žmonėms. Tikiu, kad ši vieta suburs ne tik vaikus, bet ir vyresnius“, – šventės metu kalbėjo vicemeras, kuris bendruomenę taip pat pasveikino ir su artėjančiomis šventėmis.

Šventę vainikavo Domeikavos Kalėdų eglės įžiebimas ir įvairios kalėdinės pramogos tiek mažiems, tiek dideliems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA