Dukart ne savo laišką gavusiai kaunietei trūko kantrybė: už ką Lietuvos pašto darbuotojai gauna atlyginimus? | Kas vyksta Kaune

Dukart ne savo laišką gavusiai kaunietei trūko kantrybė: už ką Lietuvos pašto darbuotojai gauna atlyginimus?

Asociatyvi / E. Virkečio nuotr.

Šią savaitę į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune” kreipėsi Lietuvos pašto darbu nusivylusi Šančių mikrorajono gyventoja. Moteris du kartus sulaukė to pačio, ne jai adresuoto laiško, o norint laišką grąžinti tikrajam savininkui, tenka įveikti ne mažai iššūkių. Tuo metu Lietuvos pašto atstovas tvirtina – tokie atvejai yra vienetiniai.

„Prieš 3 savaites gavome laišką, jį atplėšėme ir pamatėme, kad viduje yra „Revolut” banko kortelė su vardu, kurio mes nežinome. Vėliau pažiūrėjome į laiško adresą ir pamatėme, kad užrašyta visiškai kita gatvė, bet toks pat namo numeris, kaip mūsų. Tą laišką nunešiau į pašto skyrių, pasakiau jiems, kas atsitiko, jie paėmė laišką ir pasakė, kad jį pristatys, tam, kam priklauso”, – pasakojo moteris.

Tą patį laišką gavo vėl

Tačiau po 3 dienų tas pats laiškas vėl grįžo pas kaunietę, o tikrojo gavėjo nepasiekia jau 3 savaites.

„Tą patį laišką ir vėl gavau į savo adresą. Paskambinau į Vilnių, pranešiau situaciją. Man pasakė, kad atsiųs paštininką, kuris paims tą laišką ir pristatys gavėjui. Niekas neateina, paskambinau vėl į Vilnių, tai jie man paaiškino, kad Lietuvos paštas net neturi paštininko, kas galėtų atlikti šitą darbą ir jie aiškinsis, kodėl taip atsitiko. Bet laiškas pas mane jau 3 savaites”, – dėstė kaunietė.

Kaune trūksta paštininkų?

Moteris stebisi Lietuvos pašto abejingumu ir nežino, kaip toliau spręsti problemą.

„Keista, kaip Lietuvos paštas gali neturėti darbuotojo, atsakingo už laiškus Šančių mikrorajone. Laišką juk vis tiek kažkas atnešė. Visiškas abejingumas. Būna, kad daug laiškų mes negauname ir patys ar kaimynai. Tai kur tie laiškai nukeliauja? Pas mane dabar yra žmogaus banko kortelė, pavyzdžiui, gal aš ja galiu pasinaudoti. Čia yra nenormalu”, – apmaudo neslėpė skaitytoja.

Tikrojo banko kortelės savininko kaunietė esą ieškojo ir socialiniame tinkle „Facebook”, tačiau paieškos buvo nesėkmingos. Ant laiško nurodytu adresu moteris buvo ir nuvykusi, tačiau kieme ją pasitiko didelis šuo, todėl laiško palikti savininkui taip pat nepavyko.

„Man gaila, nes žmogus laukia to laiško, užrašyta ant jo, kad yra „Pirmenybė”. Gal parašius straipsnį ir pats žmogus atsiras, jei Lietuvos paštas šioje situacijoje neveiksnus. Siunčiame siuntas, mokame žvėriškus pinigus, o žmonės vis tiek jų negauna. Tai aš nesuprantu, už ką Lietuvos pašto darbuotojai atlyginimą apskritai gauna?”- retoriškai klausė moteris.

Paaiškino, ką daryti

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune ” komentavo Lietuvos pašo Komunikacijos projektų vadovas Lukas Zadarackas, tokie atvejai vienetiniai.

„Lietuvos paštas deda dideles pastangas siekdamas visiems klientams užtikrinti patogias, kokybiškas bei lengvai prieinamas pašto paslaugas, dėl to apgailestaujame dėl šios susiklosčiusios situacijos. Laiško pristatymas neteisingu adresu, jį sumaišius, įvyko dėl žmogiškos klaidos, o informacijos laiku neperdavus pašto skyriui laiškininkas jo neatvyko pasiimti. Norime patikinti, kad tokie atvejai yra vienetiniai”, – teigė L. Zadarackas.

Jis paaiškino, ką daryti, jei gyventojus pasiekia ne jiems adresuoti laiškai.

„Tuo atveju, jeigu pašto dėžutėje randamas ne jiems adresuotas laiškas, siunta ar pranešimas, prašome gyventojų jų neišmesti ir nepalikti laiptinėje ar prie skelbimų lentos. Juos reikėtų perduoti laiškininkui ar pašto skyriaus darbuotojui. Apie ne tuo adresu atkeliavusį laišką taip pat galima pranešti paskambinus klientų aptarnavimo telefonais 8 700 55 400 arba 1842. Tuomet yra fiksuojamas skundas ir atsakingas laiškininkas kitą darbo dieną atvyksta paimti ne tuo adresu pristatytos korespondencijos”, – pažymi L. Zadarackas.

Tiesa, Lietuvos pašto atstovas neatviravo, ar Kaune iš tiesų trūksta paštininkų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA