Prieš Kalėdas nudžiugins 30 vienišų mamų – padovanos šventinę vakarienę | Kas vyksta Kaune

Prieš Kalėdas nudžiugins 30 vienišų mamų – padovanos šventinę vakarienę

Kalėdų vakarienė./ Koliažas.

Gruodžio pradžioje startavo socialinė akcija „Padovanok Kalėdų vakarienę“. Jos metu surinktos lėšos bus skirtos šventine vakariene pradžiuginti 30 mažamečius vaikus auginančių mamų iš visos Lietuvos.

Vakarienės įteikimu globojamoms mamoms pasirūpins VšĮ „Krizinio nėštumo centras“, į kurį moterys kreipiasi įvairiapusės pagalbos: psichologinės, materialinės, teisinės ir pan.

Skirtingos istorijos

Pasak akciją organizuojančio labdaros ir paramos fondo „Rūpestinga širdelė“ atstovės Lauros Naruševičienės, į Krizinio nėštumo centrą besikreipiančias mamas jungia įvairios su nėštumu susijusios patirtys. Vienos iš jų neteko laukto kūdikio, kitos išgyvena sunkias emocijas po gimdymo ar nerimauja sužinojusios apie būsimo vaikelio ligą.

„Didelė dalis besikreipiančių moterų patiria vienišumo ir išdavystės jausmą – su žinia, kad laukiasi kūdikio, lieka vienos. Laukimosi, o vėliau jau vaiko auginimo etapu, kai moteris turėtų jausti ramybę, palaikymą, artimųjų pagalbą, rūpestį – moteris išgyvena didelio nerimo ir baimės periodą, svarsto ar pavyks vienai auginti ir kiek ilgai“, – pasakojo L. Naruševičienė.

Glėbyje./ Organizatorių nuotr.

Kalėdas sutiks dviese

Vilnietė Aliona (23) – vieniša beveik 9 mėnesių mergytės mama. Nėštumo metu moteris iš „Krizinio nėštumo centro“ gavo emocinę, psichologinę, materialinę pagalbą, dalyvavo besilaukiančių savipagalbos grupėje. Ji džiaugėsi, kad centras parūpino vaiko vežimėlį, gultuką, automobilio kėdutę, drabužių, higienos priemonių ir kt., tad rūpesčių sumažėjo. „Nelikau viena“, – pridūrė pašnekovė.

Moteris šias Kalėdas sutiks dviese – su dukra.

„Viena auginu vaiką, šventėms jau ruošiamės, labai laukiame, nes mano mažylei tai bus pirmos Kalėdos. (…) Svarbu palaikyti gerą nuotaiką, juk viskas priklauso nuo motinos savijautos, tad raginu mamas rūpintis savimi, savo sveikata – tai labai svarbu. Laiminga mama – laimingas vaikas. Visoms mamoms linkiu ištvermės, sveikatos, kad nenuleistų rankų ir žinotų, jog nei viena mama nėra vieniša, ji turi vaiką, o tai reiškia yra šeima. Nesvarbu, kad tik du žmonės“, – sakė Aliona.

Kūčiukai./ R. Tenio nuotr.

Kviečia aukoti

Geradariai kviečiami aukoti šventinės vakarienės akcijai. Prieš Kalėdas 30-čiai vienišų mamų bus įteikti dovanų kuponai prekybos centruose. Anot „Krizinio nėštumo centro” atstovų, kiekvienai šeimai planuojama skirti po 50 ar 100 eurų kuponą maisto produktams įsigyti (priklausys nuo to, šeima mažesnė ar gausesnė).

„Tai galėtų būti produktai tradiciniams Kūčių patiekalams gaminti ar jau Kalėdiniam pietų stalui. Mėsa, žuvis, vaisiai, daržovės, riešutai ar pyragas – vieniems tai labai elementaru, kitiems, deja, sunkiai įperkama ir reta. Kai ir paprastą dieną reikia sukti galvą kuo išmaitinti vaikus, šventinis laikotarpis tampa iššūkiu ir dar labiau skurdą bei atskirtį išryškinančių laikotarpiu. Kiekvienai mamai norisi nupirkti, kad ir simbolišką dovanėlę savo vaikui – gal tie ar 50 ar 100 eurų prisidėtų ir prie to”, – sakė „Krizinio nėštumo centro” atstovė Simona Nevierienė.

Paaukoti socialinei akcijai „Kalėdų vakarienė“ galima keliais būdais. Pervedant galimą sumą į sąskaitą: LT80 7300 0101 44236452, gavėjas – Labdaros ir paramos fondas „Rūpestinga širdelė“, paskirtis – VIENIŠAI MAMAI.

Galima aukoti per PayPal čia, taip pat kviečiama siųsti SMS numeriu 1410 su žodžiu AUKA (SMS kaina 10 EUR).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA