Naujienų portalas lrytas.lt turi naujus savininkus | Kas vyksta Kaune

Naujienų portalas lrytas.lt turi naujus savininkus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Delfi“ naujienų portalus Baltijos šalyse valdanti Estijos žiniasklaidos grupė „Ekspress Grupp“ iš bendrovės „Lietuvos rytas“ įsigijo naujienų portalą lrytas.lt.

Sandorio, kurio vertė ir kitos sąlygos neviešinamos, sutartis dėl antrinės „Lietuvos ryto“ įmonės „Lrytas“ 100 proc. akcijų įsigijimo pasirašyta penktadienį, pranešė „Ekspress Grupp“.

Pranešama, kad sandoriui nereikia išankstinio Konkurencijos tarybos leidimo, nes bendros įmonių metinės pajamos yra mažesnės už Konkurencijos įstatyme numatytą pajamų ribą, kurią viršijus privaloma gauti leidimą koncentracijai.

„Lrytas“ įsigijimas yra organiškas žingsnis mūsų strategijoje ir pagrindinis šio sandorio tikslas – skaitmeninės žiniasklaidos verslo plėtra. (…) Bendras „Lryto“ ir „Ekspress Grupp“ tikslas – ir toliau siūlyti patrauklų ir nepriklausomą turinį savo skaitytojams“, – pranešime teigė „Ekspress Group“ generalinė direktorė Mari-Liis Ruutsalu (Mari-Lys Rūtsalu).

„Gyvenimo ir verslo logika lemia, kad laikas perduoti portalą naujam savininkui, turinčiam gilesnes internetinio verslo žinias“, – pranešime teigė „Lietuvos ryto“ generalinis direktorius Gedvydas Vainauskas.

Pasak jo, sandoris apima tik lrytas.lt internetinę platformą ir neįtraukia „Lietuvos ryto“ spausdintų leidinių, tačiau „Lietuvos ryto“ televizija, laikraštis ir naujienų portalas toliau bendradarbiaus. Jo teigimu, portalas atskirtas nuo spausdinto laikraščio redakcijos ir toliau veiks kaip atskira žiniasklaidos priemonė.

Pranešama, kad sandoris apima tik lrytas.lt internetinę platformą ir neįtraukia „Lietuvos ryto“ spausdintų leidinių. Portalas atskirtas nuo spausdinto laikraščio redakcijos ir toliau veiks kaip atskira žiniasklaidos priemonė.

36 proc. bendrovės „Lietuvos rytas“ akcijų valdo Beno Gudelio valdoma „Big Group“, 26,5 proc. – Gedvydas Vainauskas, 13,2 proc. – Vidmantas Strimaitis, likusi dalis priklauso smulkiesiems akcininkams.

„Ekspress Grupp“ „Delfi“ savininke tapo 2007 metais. Be to, grupė Lietuvoje valdo reklamos tinklą „Digital Matter“ valdančią įmonę „Videotinklas“.

Pagrindinė grupės veikla yra elektroninė žiniasklaida, laikraščių, žurnalų ir knygų leidyba. Bendrovė taip pat valdo elektroninę bilietų pardavimo platformą ir bilietų pardavimo svetaines Estijoje ir Latvijoje.

73 proc. „Ekspress Grupp“ akcijų valdo Estijos verslininkas Hansas Luikas ir jo kontroliuojamos įmonės, 17 proc. – smulkieji akcininkai, 8 proc. – Estijos bankas LHV ir „LHV Varahaldus“ valdomi fondai.

Daugiau nei 1,4 tūkst. darbuotojų turinčios „Ekspress Grupp“ akcijomis prekiaujama „Nasdaq“ Talino vertybinių popierių biržoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA