T. Dirgėlos „stand up“ turas žada užsukti ir į Kauną | Kas vyksta Kaune

T. Dirgėlos „stand up“ turas žada užsukti ir į Kauną

Organizatorių nuotr.

Vaikų rašytojas Tomas Dirgėla rengia pirmąjį stand up vaikams ir tėvams turą „Skaitymas kenkia medžiams“ didžiuosiuose šalies miestuose. Gruodžio 12 d. turas prasidės MO muziejuje Vilniuje ir keliaus į Kauną, Šiaulius, Panevėžį ir finalą pasieks Klaipėdoje.

T. Dirgėla nuolat plečia ribas, kas yra vaikų rašytojas ir ką reiškia kurti vaikams. Koncertiniai turai po Europą su vaikų rašytojų grupe „Knygų vaikai“ ar rašymo iššūkiai, kai knygos gimsta įvairiausiose vietose. Dar vienas iššūkis – ir stand up vaikams bei tėvams. Ypatinga šio turo proga – ką tik pasirodė vaikų mylimų detektyvų Domo ir Tomo 10-oji istorija „Dingusio sniego byla“. Tiesa, panašu, kad sniego susitikimuose nepritrūks. Tai pirmoji T. Dirgėlos kalėdinė knyga, tad susitikti rašytojas kviečia prieš šventes.

Kaip skelbiama „Tyto alba” pranešime žiniasklaidai, T. Dirgėla visų laukia gruodžio 12 d. 18 val. Vilniuje, MO muziejuje
Gruodžio 13 d.18 val. Kauno Vinco Kudirkos bibliotekoje
Gruodžio 14 d. 18 val. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje
Gruodžio 15 d. 17.30 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje
Gruodžio 16 d. 18.00 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje

Apie ką bus stand up?

„Manau, kiekvienas komikas, prieš lipdamas į sceną tikisi, kad tikrai bus linksma. Kad visi juoksis, pokštai bus suprasti ir nereikės prašyti draugo kilnoti lentelę su užrašu juoktis arba raudonuoti per tylos pauzes. Su vaikais ir humoru patirties turiu užtektinai – pradedant juokais knygose ir baigiant susitikimais su skaitytojais, tad, manau, viskas bus gerai. O jeigu ką, visada galima imti ir improvizuoti. Arba pasakyti, kad ką nors palikai automobilyje ir tuoj grįši…

Šis stand up bus iš dviejų dalių. Pirmoji dalis – apie mane, nes vaikai visada turi klausimų apie savo mylimiausio rašytojo vaikystę, mokyklos laikus ar dabartinį gyvenimą. Tad apie savo vaikiškas ir ne tik vaikiškas patirtis papasakosiu su labai daug saviironijos ir humoru, nors dalis įvykių man gana skaudūs. O tada siužetas natūraliai pereis prie skaitymo žalos ir neskaitymo naudos.

Prižadu, kad įdomu ir juokinga bus tiek vaikams, tiek ir juos atlydėjusiems tėvams, nes kalbėsiu ir apie juos. Pavyzdžiui, tikriausiai teko susidurti su situacija, kai neatitraukdami akių nuo išmaniųjų telefonų tėvai vis ragina vaiką atsiversti knygą. Tikrai bus situacijų, kur suaugę galės atpažinti ir save“, – teigia rašytojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA