Sugrįžta „Tvarių namų akademija“ – kviečia į nemokamus tvaraus pasiruošimo šventėms renginius | Kas vyksta Kaune

Sugrįžta „Tvarių namų akademija“ – kviečia į nemokamus tvaraus pasiruošimo šventėms renginius

/ Kauno VSB nuotr.

Kartu su gražiausiomis žiemos šventėmis į Kauną sugrįžta didelio populiarumo sulaukę „Tvarių namų akademijos“ renginiai. Siekiant puoselėti sveikatai, aplinkai ir gamtai palankų gyvenimo būdą, nemokamų renginių ciklą organizuojantis Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras šį gruodį miestiečius kviečia į kalėdinių vainikų pynimo dirbtuves. Jų metu laukia ir patarimai, padėsiantys šventėms pasiruošti tvariai.

Tvarumas – nauja kasdienybė

Tvarių namų kūrimo temoms skirtas nemokamas renginių ciklas „Tvarių namų akademija“ Kaune organizuojamas jau antruosius metus. Įvairių seminarų ir dirbtuvių metu kauniečiai diskutavo žmogui bei aplinkai palankaus namų dekoravimo, buitinės chemijos, spintos organizavimo ir kitomis temomis, mokėsi gaminti namų švarai bei gaivai skirtus produktus, kūrė įvairius keramikos ir kitus namų dekoro elementus.

„Gyvename laikotarpiu, kuomet vienas svarbiausių visų mūsų tikslų – išsaugoti ir puoselėti aplinką, kurioje gyvename. Nors kartais gali atrodyti, kad kasdieniniai mūsų įpročiai bei veiksmai yra per smulkūs daryti įtaką gamtai, „Eurostat“ duomenimis vienas žmogus vien šiukšlių per metus sugeneruoja vidutiniškai net 4,8 tonas. Šiame kontekste tvarumas, sau bei aplinkai draugiški įpročiai, tampa nauja kasdienybe, o mes siekiame padėti kauniečiams lengviau išmokti priimti sveikatai bei aplinkai draugiškus įpročius į savo namus“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Jūratė Jackytė.

Specialistės teigimu, „Tvarių namų akademijos“ renginiai daugeliui tampa tarsi pirmuoju žingsniu, pradedant puoselėti sau ir aplinkai nekenkiančius vartojimo įpročius. Renginių metu dalyviai mokomi, kaip atskirti tvariai ir ekologiškai pagamintą produkciją, kaip sumažinti kasdieninį ir išmokti atsakingo vartojimo.

Kalėdos stilingai, jaukiai ir tvariai

Kaip ir praėjusiais metais, šį gruodį Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia atkreipti dėmesį į tvarumo svarbą ruošiantis didžiosioms metų šventėms.

„Džiaugiamės matydami kauniečių motyvaciją ir nuoširdų susidomėjimą keičiant kasdieninius įpročius. Artėjančių renginių metu kalbėsime apie tai, kaip pasiruošti ir sutikti šventes tvariai. Pagrindinis šventinių „Tvarių namų akademijos“ renginių akcentas – tvarių kalėdinių vainikų pynimo dirbtuvės“, – sako visuomenės sveikatos specialistė.

Dirbtuvių metu dalyviai mokysis ne tik taisyklingai surišti kalėdinį vainiką, bet ir jį dekoruoti natūraliomis bei aplinkai draugiškomis detalėmis. Vainikų kūrimo procese bus naudojami kankorėžiai, riešutai, džiovinti augalai bei vaisiais.

„Tikimės, kad dalyvių asmeniškai sukurti vainikai švenčių laukimą pavers dar įdomesniu. Na, o kūrybinio proceso metu kalbėsime ir apie tai, kaip tvariai pakuoti dovanas, kaip pasirinkti ir naudoti suyrančias dekoracijas, kaip naujai panaudoti jau turimus daiktus“, – sako J. Jackytė.

Tvarių kalėdinių vainikų pynimo dirbtuvės vyks gruodžio 13, 14, 19 ir 20 dienomis, nuo 17:30 iki 19:30 val. Dirbtuvių vieta – „Sun.day“ loftas, veikiantis „Drobės“ fabriko patalpose, adresu Drobės g. 62-314, Kaune.

Dalyvavimas – nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

Vietų skaičius – ribotas.

Sekite informaciją apie naujus „Tvarių namų akademijos“ renginius naujų metų pradžioje www.kaunovsb.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA