Kauno konservatoriai vėl ragina V. Matijošaitį trauktis iš mero posto | Kas vyksta Kaune

Kauno konservatoriai vėl ragina V. Matijošaitį trauktis iš mero posto

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2022/12/09 12:35
/ R. Tenio nuotr.

Kauno opoziciniai konservatoriai dar kartą ragina Kauno merą Visvaldą Matijošaitį trauktis, bet teigia nematantys galimybių imtis dėl to iniciatyvų taryboje, kur jo visuomeninis judėjimas turi absoliučią daugumą.

Kaip spaudos konferencijoje penktadienį sakė konservatorių frakcijos seniūnas Paulius Lukševičius, šiemet Kauno merą lydi nesibaigiantys skandalai – pradedant jo verslo delsimu trauktis iš Rusijos, baigiant naujausia istorija dėl jo šeimos sklypų įsigijimo Kaune.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) šią savaitę Seime pristatė analizę, jog po žemės atkūrimo Kaune 185 sklypai sutelkti penkių asmenų grupių rankose, antra stambiausių šių grupių – susijusi su Kauno mero šeima.

„Įvertinus visus šiuos skandalus, įvertinus paskutinį STT tyrimo pristatymą, mes dar kartą raginame Kauno merą Visvaldą Matijošaitį atsistatydinti“, – penktadienį sakė P. Lukševičius.

Opozicija anksčiau yra bandžiusi inicijuoti interpeliaciją merui, tačiau ji žlugo: 41 nario taryboje opoziciją sudaro devyni politikai: trys Demokratai „Vardan Lietuvos“ ir šeši konservatoriai.

„Mes prašome, reikalaujame, o daugiau politinio veiksmo imtis šiuo metu Kauno taryboje yra neįmanoma dėl susidariusios situacijos miesto taryboje“, – teigė P. Lukševičius.

Dėl galimybės inicijuoti tyrimus dėl mero veiklos, jis teigė, kad konservatoriai laukia teisėsaugos išvadų.

Tuo tarpu mėginti tartis su „Vieningo Kauno“ nariais, pasak politiko, būtų „ne visai etiška“.

„Kada yra moraliniai klausimai, kalbėti dėl kažkokių konformistinių susitarimų būtų ne visai etiška. Jau čia kiekvieno tarybos nario asmens reikalas. Arba tu priimti, tau gerai, tu toleruoji, arba tu sakai – aš nenoriu gyventi tokiame mieste“, – tvirtino P. Lukševičius.

Tarybos narė Andrijana Filinaitė tvirtino, jog sulaukęs tokio spaudimo jau būtų pasitraukęs „kiekvienas save gerbiantis politikas“.

Kauno meras praėjusią savaitę paskelbė, jog sieks trečios kadencijos kitų metų kovą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA