V. Pranckietis kandidatuos į Kauno rajono merus | Kas vyksta Kaune

V. Pranckietis kandidatuos į Kauno rajono merus

BNS 2022/12/08 10:34
Viktoras Pranckietis / R. Tenio nuotr.

Seimo liberalų frakcijos narys Viktoras Pranckietis kandidatuos į Kauno rajono savivaldybes merus, ves sąrašą, ketvirtadienį pranešė Liberalų sąjūdis.

„Darysime viską, kad Kauno rajone gyvenantys žmonės jaustųsi patys kuriantys savo ateitį laisvoje, vakarietiškoje bendruomenėje. Vienos rankos valdymas, partinė diktatūra, viena tiesa bei kitos politinių bebrų praktikos turi likti praeityje. Rinkimuose dalyvaujame tam, kad žmonės Kauno rajone taptų savo miestų ir miestelių šeimininkais“, – pranešime cituojamas jis.

V. Pranckietis į Seimą išrinktas Raudondvario rinkimų apygardoje.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.

Buvęs Seimo pirmininkas V. Pranckietis 2020 metų parlamento rinkimuose dalyvavo su Liberalų sąjūdžiu. 2016 metais į Seimą politikas pateko kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, tačiau 2019 metais paliko „valstiečius“, kai šios partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pareikalavo jo atsistatydinimo iš Seimo pirmininko pareigų.

Antroji liberalų rinkiminiame sąraše – parlamentaro patarėjos pareigas einanti, partijos Kauno rajono skyriaus pirmininkė Asta Ulinskaitė.

Sąrašo penketuką taip pat papildė Liberalų sąjūdžio Jaunimo komiteto pirmininkė Vytautė Venckūnaitė, politikos mokslų bakalaurė dirbanti žmogiškųjų išteklių srityje Ugnė Ignatavičienė bei Kauno rajono savivaldybės tarybos narė Jūratė Truncienė.

Liberalų sąjūdžio sąrašas per 2019 metais vykusius savivaldos rinkimus Kauno rajone surinko 4,19 proc. rinkėjų balsų ir iškovojo vieną mandatą taryboje, partijos kandidatas į merus Gintautas Krilavičius surinko 4,31 proc. balsų ir liko ketvirtas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA