Mero apsilankymas renginyje, turint nedarbingumą, sulaukė kritikos | Kas vyksta Kaune

Mero apsilankymas renginyje, turint nedarbingumą, sulaukė kritikos

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2022/12/08 19:55
Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Kauno opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija kritikuoja Kauno merą, kad šis, turėdamas nedarbingumą dalyvavo renginyje, tuo tarpu Visvaldo Matijošaičio komanda kritiką atmeta.

Pasak opozicijos, klausimų kelia tai, jog oficialiai skelbiamoje Kauno miesto mero darbotvarkėje trečiadienį buvo numatytas nedarbingumas nuo 8 iki 17 val., o nuo 19 iki 22 val. – susitikimas darbo klausimais.

Kaip BNS informavo mero atstovas Tomas Jarusevičius, meras ryte tikrinosi sveikatą, todėl jam buvo įrašytas nedarbingumas. Po pietų jis buvo darbo vietoje.

TS-LKD teigia, jog vakare į renginį Valdovų rūmuose atvykęs meras turėtų būti įvertintas „Sodros“.

„Labai keista kaip meras traktuoja nedarbingumo faktą – nuo ryto iki 17 val. nebūti darbe, o dar vėliau – turėti galimybę dalyvauti renginyje, kuris, panašu nesusijęs su jo darbine veikla“ – pranešime teigė TS-LKD frakcijos seniūnas Paulius Lukševičius.

TS-LKD frakcijos narė Andrijana Filinaitė taip pat atkreipė dėmesį, jog motyvuojant nedarbingumu neatsakinėjama ir į žurnalistų klausimus labai svarbiomis temomis – dėl neskaidrių žemės įsigijimų Kaune, korupcijos schemų.

Pastaruoju metu jis sulaukė kritikos dėl su užsitęsusio jam priklausančios „Vičiūnų grupės“ verslo Rusijoje pardavimo, tiek dėl tyrimo apie galbūt neskaidrų jo šeimos vykdytą sklypų Kaune įsigijimą.

Tuo tarpu mero patarėjas sako, jog konservatorių kritika – dalis artėjančių savivaldos rinkimų kampanijos.

„Vieną dieną jie (konservatoriai – BNS) skleidė gandus, bandydami prakišti žiniasklaidai melagieną apie neva pašlijusią mero sveikatą, o supratę, kad gėdingai apsijuokė, ima postringauti apie nebūtas pravaikštas“, – BNS sakė T. Jarusevičius.

Pasak jo, tai „labai gera proga pamatyti, koks yra šiandieninių Kauno konservatorių veidas“.

„Šitaip jie tęsia savo rinkimų kampaniją“, – sakė mero patarėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA