Kauniečius kviečia aukoti miegmaišius Ukrainai | Kas vyksta Kaune

Kauniečius kviečia aukoti miegmaišius Ukrainai

Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauniečiai jau ne vieną kartą susivienijo ir nuo karo kenčiančios Ukrainos gyventojams aukojo reikiamų daiktų ir maisto produktų. Artėjant šalčiams kauniečių ir vėl prašo pagalbos ir vieningumo, nes šį kartą renkami šilti miegmaišiai su šalčiu kovojantiems Ukrainos gyventojams. Parama bus renkama jau ateinantį savaitgalį prie „Žalgirio“ arenos.

„Ukrainoje intensyviai vykstant apšaudymams, maždaug 12 milijonų žmonių liko be elektros ir kasdien kovoja su šalčiu.
Lietuvos Raudonasis Kryžius iš kolegų, Ukrainos Raudonojo Kryžiaus, gavo žinių, kad šiuo metu gyventojams labai trūksta šiltų miegmaišių. Išreikštas poreikis – 75 tūkst. miegmaišių.

Todėl artimiausią savaitgalį, gruodžio 10 ir 11 dienomis, labai kviečiame visuomenę susivienyti dar kartą – skelbiame miegmaišių rinkimo akciją visoje šalyje!“ – rašoma Lietuvos raudonojo kryžiaus – Kauno skyriaus „Facebook“ įraše.

„Gerai žinome, kad lietuviai bėdoje yra labai vieningi ir stiprūs, juk pamenate gerumo bangą, kai per vieną dieną pavyko surinkti 30 vilkikų drabužių Ukrainos žmonėms? Šįkart kviečiame ukrainiečiams nusiųsti daiktinį palinkėjimą būti stipriais ir nepalūžti – paaukoti miegmaišį“, – prašo paramą renkanti organizacija.

Kaip nurodoma, akcija vyks visą savaitgalį (10-11 dienomis) nuo 11 iki 16 valandos, Kauno „Žalgirio“ arenoje,

Pranešime pažymima, jog šį kartą renkami tik miegmaišiai ir jokie kiti daiktai šios akcijos metu nebus renkami.

Taip pat prašoma nešti tik švarius ir tvarkingus naudotus arba naujus miegmaišius. Pakuoti miegmaišių nereikia, bet nešant didesnį kiekį, derėtų juos sudėti į maišą ir užrašyti kiek vienetų yra tame maiše.

„Ne kartą esame parodę, kiek daug nuveikti galime kartu, todėl labai kviečiame nepavargti ir prieš Kalėdas visiems kartu sukurti stebuklą – parodyti vieningumą bei ukrainiečiams stiprybės nusiųsti dar kartą!“ – ragino Lietuvos raudonojo kryžiaus – Kauno skyriaus atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA