Užfiksuota iš paukščio skrydžio: milžiniška spūstis A1 kelyje nemažėja | Kas vyksta Kaune

Užfiksuota iš paukščio skrydžio: milžiniška spūstis A1 kelyje nemažėja papildyta 13.47 val.: kelias Kaunas-Vilnius atlaisvintas

Ankstų ketvirtadienio rytą magistralėje Kaunas-Vilnius sustojęs eismas vis dar pilnai neatsistatė. Iš paukščio skrydžio užfiksuota milžiniška spūstis. Apie 13.47 val. pranešta, kad abi magistralės eismo juostos jau atlaisvintos.

Apie 11.30 val. „Kas vyksta Kaune” magistralėje Kaunas-Vilnius užfiksavo maždaug 6 km transporto priemonių eilę. Šiuo metu transporto priemonės gali pravažiuoti tik per šoninę skiriamąją juostą.

Nelaimės liudininkai spėja, kad dėl slidžios kelio dangos nesuvaldžius vilkiko atsikabino viena jo priekaba. Išsiskyrusios priekabos ir užblokavo abi magistralės eismo juostas.

11.40 val. naujienų portalo žiniomis, prie vienos vilkiko priekabos jau atvyko techninė pagalba, ji netrukus bus išgabenta. Kita priekaba vis dar yra antroje magistralės eismo juostoje.

Norintys aplenkti spūstį tai gali padaryti važiuojant pro Rumšiškes.

Nelaimės vietoje darbuojasi policijos pareigūnai, laukia kelių valymo technika.

Tuo metu Automobilių kelių direkcija įspėja, kad dėl besitęsiančio snygio sudėtingos eismo sąlygos didžiojoje šalies dalyje.

9 val. duomenimis, valstybinės reikšmės pagrindinių kelių dangos padengtos šlapio ar pažliugusio sniego sluoksniu, provėžotos. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose puraus ar prispausto sniego sluoksnis vietomis siekia iki 20 cm.

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašo būti atidžius ir neskubėti, nes keliai yra slidūs ar padengti sniego sluoksniu, todėl reiktų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Vidurio Lietuvoje eismo sąlygas sunkina pustymas, kitur snygis. Oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad nelaimė magistralėje įvyko apie 7.10 val. Kauno apskrities vyriausiajam komisariatui pranešta, kad kelyje A1 nuslydo vilkikas „Scania“. Kitos transporto priemonės eismo įvykyje nefiksuotos.

Papildyta 13.48 val.

Kaip naujienų portalą „Kas vyksta Kaune” 13.47 val. informavo Kauno apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė, abi magistralės eismo juostos jau atlaisvintos. Eismas vyksta įprastine tvarka.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA