Pasaulio žmonių su Dauno sindromu gimnastikos čempionate lietuvės iškovojo 11 medalių | Kas vyksta Kaune

Pasaulio žmonių su Dauno sindromu gimnastikos čempionate lietuvės iškovojo 11 medalių

/ Organizatorių nuotr.

Gruodžio 1-4 dienomis Ponte Di Legno mieste Italijoje vyko žmonių su Dauno sindromu gimnastikos pasaulio čempionatas, kuriame trys Lietuvos atstovės iškovojo net 11 medalių, pranešė Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacija.

Tai buvo pirmasis kartas, kai tokiame pasaulio čempionate dalyvavo atstovės iš Lietuvos. Šiemet gimtosios šalies vardui atstovavo Goda Čepulytė, Diana Kutko ir Nikita Marija Šalugaitė.

Pastaroji varžėsi jaunimo (iki 16 metų) amžiaus kategorijoje, kai G. Čepulytė ir D. Kutko – suaugusiųjų (16 metų ir vyresnių) gretose.

N. M. Šalugaitė daugiakovėje, pratimų ant lygiagrečių ir laisvųjų pratimų rungtyse pasidabino aukso medaliais. Maža to, jaunoji lietuvė sidabro medalį iškovojo atraminio šuolio rungtyje, bronzinį apdovanojimą – pratimų ant buomo rungtyje.
G. Čepulytė taip pat laimėjo aukščiausios prabos apdovanojimus. Auksą gimnastė iškovojo atraminio šuolio ir laisvųjų pratimų rungtyse, sidabrą – pratimų ant buomo ir pratimų ant lygiagrečių rungtyse.

Tuščia G. Čepulytė neliko ir daugiakovės rungtyje, kurioje užėmė antrąją vietą. Po jos rikiavosi kita lietuvė D. Kutko, laimėjusi bronzos medalį. Lietuvos atstoves šioje rungtyje aplenkė tik Meksikos gimnastė Wetzel Aguilar.

Lietuvos gimnasčių trenerė – sportinės gimnastikos ekspertė Irina Katinienė, dirbanti „Skrydžio“ gimnastikos sporto klube. Verta paminėti, kad „Skrydyje“ šiuo metu yra net 70 vaikų su įvairiais sutrikimais, tačiau jie sportuoja kartu su įprastinės raidos gimnastais.

I. Katinienei Italijoje vykusiame pasaulio čempionate talkino treneriai Mindaugas Katinas, Marija Baranchykova, Eglė Stalinkevičiūtė ir Diana Kundrotė.

„Matome, kad šiais pasiekimais džiaugiasi ne tik mūsų bendruomenė, bet ir Lietuvos visuomenė. Mano manymu, tai yra svarbus įvykis, motyvuojantis tėvus, kurie augina vaikus su intelektine negalia. Pergalės Italijoje parodo, kad galima siekti sportinių rezultatų, kurie yra fiksuojami tarptautiniu mastu“, – kalbėjo Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacijos prezidentė Neringa Šalugienė.

„Tikimės, kad su šiais lietuvių rezultatais prasidės naujoji era, – tęsė N. Šalugienė, Italijoje atlikusi ir komandos vadovo pareigas. – Norime parodyti, kad ne tik įprastinės raidos žmonės, ne tik žmonės su fizine negalia, bet ir asmenys su intelektine negalia gali sportuoti bei siekti didelio meistriškumo.“

Tarptautinė Sportininkų su Dauno sindromu sporto sąjunga (SUDS), vienijanti daugelio šalių sportininkus su Dauno sindromu, tokio tipo pasaulio čempionatus organizuoja nuo 2015 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA