Ežerėlyje vyko vaikų futbolo šventė „Kalėdų belaukiant“ | Kas vyksta Kaune

Ežerėlyje vyko vaikų futbolo šventė „Kalėdų belaukiant“

/ Organizatorių nuotr.

Kauno rajono Ežerėlio lopšelyje darželyje gruodžio 7 dieną vyko vaikų futbolo šventė, kuri pradžiugino 85 vaikučius. Vaikai rungtyniavo žaisdami futbolą trys prieš tris su trečio dydžio futbolo kamuoliu į netradicinio dydžio vartus. Varžėsi estafetėse, atlikinėjo įvairias užduotis panaudodami futbolo kamuolius.

Nors ugdymo įstaiga neturi sporto salės, bet tai netrukdo užsiimti fizine aktyvia veikla. Džiugu, jog futbolo veiklas labai lengvai galima pritaikyti visur, kaip ir šiuo metu futbolo veiklos vyko darželio lauko erdvėse.

Vaikai pirmą kartą futbolą žaidė ant sniego, tad nauji potyriai vaikus dar labiau pradžiugino. Prie vaikų į futbolo žaidimą įsitraukė ir auklėtojos, kurios entuziastingai su vaikais žaidė, tad tik dar kartą parodo, kad futbolo žaidimas skirtas visiems, visur ir visada.

Vaikų sveikatai ypač svarbus sveikos gyvensenos elementas yra fizinis aktyvumas. Labai svarbu ugdyti bei formuoti sveikos gyvensenos įpročius nuo ankstyvos vaikystės. Futbolas ne vien tik puikus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir vienas iš fizinio lavinimo, sportavimo priemonių, kuris padeda vėliau plėtoti vaiko nuostatas į fizinį aktyvumą.

Vaikų aktyvumas, emocijos bei nuotaika, parodė jog futbolas puiki priemonė palaikyti fizinę, psichinę bei emocinę vaikų sveikatą. Matant kaip visi aktyviai įsitraukia į žaidimą, geros emocijos užvaldo vaikus, supranti kaip futbolas gali užburti visus – pasakojo viena iš organizatorių Viktorija Sorė.

Dalyviai buvo apdovanoti Kauno apskrities futbolo federacijos ir Kauno r. Visuomenės sveikatos biuro atminimo dovanėlėmis.

Renginį organizavo Visuomenės sveikatos specialistė Viktorija Sorė ir futbolo entuziastas Martynas Karpavičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA