Daugiau nei trečdalis žmonių mano, kad socialinės išmokos per mažos | Kas vyksta Kaune

Daugiau nei trečdalis žmonių mano, kad socialinės išmokos per mažos

BNS / Giedrius Gaidamavičius 2022/12/07 19:17
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Daugiau nei trečdalis – 37 proc. Lietuvos žmonių mano, kad socialinės išmokos yra per mažos ir neapsaugo nuo skurdo, rodo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atlikta apklausa.

„21 procentai gyventojų mano, kad socialinės paramos išmokos yra subalansuotos ir jų pakanka, tačiau 37 procentai teigia, kad išmokos yra mažos ir neapsaugo jų nuo skurdo“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė ministrė Monika Navickienė.

Pasak jos, 50 proc. gyventojų mano, kad socialinės išmokos turėtų būti mokamos tik įvertinus jos gavėjų materialinę padėtį: „Taigi, socialinė parama turi būti taikli, skiriama tiems, kuriems jos reikia labiausiai“.

76 proc. apklaustųjų nurodė žinantys, kur kreiptis dėl socialinės pagalbos ir paramos.

„Tas rodiklis šiandien – 76 procentai – man atrodo yra pozityvus. Be abejo, norėtųsi, kad kuo daugiau žmonių žinotų, kur jiems reikia kreiptis ištikus problemai arba preventyviai“, – teigė M. Navickienė.

Anot ministrės, 35 proc. apklaustųjų nurodė, kad indeksuojant išmokas ir pašalpas geriausia jas sieti su vidutiniu kainų ir atlyginimų augimu, 26 proc. – su kainomis, 19 proc. – su atlyginimais.

Tuo metu svarbiausia priemone, apsaugančia nuo nepritekliaus pagyvenusius žmones, 40 proc. apklaustųjų įvardijo „Sodros“ mokamas pensijas.

SADM užsakymu „Spinter“ spalį atliktoje reprezentatyvioje apklausoje dalyvavo 1009 gyventojų nuo 18 iki 75 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA