Įspėja apie pavojingą meteorologinį reiškinį: keliai taps čiuožykla | Kas vyksta Kaune

Įspėja apie pavojingą meteorologinį reiškinį: keliai taps čiuožykla

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį per Lietuvą nutįs ciklono slėnys. Dangų dengs storas debesų sluoksnis. Visoje šalyje kris krituliai: rytinėje šalies pusėje daugiausia kris sniegas, vakarinėje šlapdriba, lietus. Daugelyje vietovių eismo sąlygas vairuotojams ir pėstiesiems sunkins lijundra ir plikledis, kurie virš žemės paviršiaus padarys čiuožyklą.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas, tik prie jūros jis keis kryptį į pietų, pietvakarių. Jau naktį į šalį po truputį plūs šiluma, tad įdienojus temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Trečiadienį situacija menkai keisis. Debesys ir toliau nesitrauks. Krituliai ir toliau skalaus mūsų šalį. Naktį daugiausia iš dangaus kris sniegas, dienos metu jie jau bus įvairūs: didesnėje šalies dalyje bus sniegas, pajūryje ir Vakarų Žemaitijoje šlapdriba ir lietus. Vietomis išliks slidu dėl lijundros ir plikledžio.

Vėjas naktį pūs iš pietryčių, pietų, dieną pareidinės į pietvakarių, išliks vidutinio stiprumo. Žemiausia temperatūra mažai skirsis nuo antradienio dienos ir svyruos tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 laipsnių šilumos, dieną visoje šalyje turėtų būti teigiama temperatūra. Popietę termometrai rodys tarp 0–4 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA