Sinoptikai: sulauksime mišrių kritulių, teks saugotis plikledžio | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: sulauksime mišrių kritulių, teks saugotis plikledžio

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šaltasis anticiklonas vis labiau tolsta į rytus, užleisdamas vietą žemesnio slėgio sūkuriui, besiskverbiančiam į mūsų regioną iš pietvakarių.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiandien, pirmadienį, visoje šalyje bus apniukę. Kai kur, didesnė tikimybė šiaurės rytiniuose rajonuose, lengvai pasnyguriuos. Dienai baigiantis pietvakarinį šalies pakraštį pasieks šiltesnis ir drėgnesnis oras.

Čia prasidės atodrėkis: dulksnos, lynos, formuosis lijundra ir plikledis, nes temperatūra tiek čia, tiek visoje šalyje dieną išliks silpnai neigiama, tik prie jūros pakils iki 1 laipsnio šilumos. Vėjas šiandien pūs iš pietryčių, bus vidutinio stiprumo.

Antradienį mūsų orus jau lems ciklonas. Bus niūru, protarpiais numatomi krituliai – sniegas, pereinantis į šlapdribą ir lietų. Naktį lijundra ir plikledis išplis daugelyje vietovių, dieną daugiausia laikysis šiauriniame ir rytiniame respublikos pakraštyje. Bus slidu – pasisaugokime.

Vidutinio stiprumo vėjas naktį dar pūs iš pietryčių, dieną pasisuks iš pietų. Temperatūra žemiausia bus nakties pradžioje ir svyruos tarp 1–6 laipsnių šalčio, nakties metu po truputį šils. Dieną jau vyraus silpnai teigiama temperatūra, nežymus šaltukas tikėtinas tik kai kur šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose.

Trečiadienį minėtas ciklonas žada atnešti dar daugiau kritulių. Ir naktį, ir dieną bus visko: pajūryje maišysis šlapdriba ir lietus, toliau nuo jūros kris daugiausia šlapdriba ir sniegas. Vietomis formuosis lijundra, plikledis.

Dieną, sustiprėjus vėjui, kai kur galima trumpa pūga. Vėjas naktį pietryčių, pietų, vidutinio stiprumo, dieną kryps iš pietvakarių, sustiprės iki 7–12 m/s, pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra naktį pasiskirstys nuo 3 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 2 laipsnių šilumos pajūryje, dieną oras sušils iki 0–4 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį krituliai, daugiausia šlapdriba ir sniegas, dar numatomi daugelyje šalies vietovių, o dieną labiausiai tikėtini vakarinėje Lietuvos pusėje. Vėjas bus smarkokas: naktį pietų, pietvakarių, dieną pietvakarių, vakarų, pajūryje gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra naktį ir dieną visame krašte keisis mažai, svyruos apie 0 laipsnių.

Penktadienio naktį kritulių prognozuojama nedaug. Vėjas suksis iš pietryčių ir kiek aprims. Naktį pašals iki 1–6 laipsnių šalčio, todėl daug kur susidarys plikledis. Dieną iš pietų atkeliaus nauja kritulių zona, kuri iki vakaro apims visą kraštą. Vėl snigs, kris šlapdriba, bus slidu. Vėjas vyraus rytinių krypčių, apysmarkis. Temperatūra dieną bus artima 0 laipsnių.

Savaitgalį, išskyrus šeštadienio naktį, kritulių prognozuojama nedaug. Vėjas pamažu aprims. Šeštadienį temperatūra dar nedaug nutols nuo 0 laipsnių, o sekmadienį jau turėtų truputį pašalti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA