Pamatykite: Zapyškyje įžiebta natūrali Kalėdų eglutė | Kas vyksta Kaune

Pamatykite: Zapyškyje įžiebta natūrali Kalėdų eglutė

E. Mališausko nuotr.

Šeštadienį Zapyškyje įžiebta Kalėdų eglutė mėgaujasi gotikinės Šv. Jono Krikštytojo bažnytėlės draugija ir vilioja natūraliu grožiu. Pasižiūrėti papuoštos erdvės ir paklausyti Monikos Linkytės koncerto rinkosi puikiai nusiteikę Kauno rajono gyventojai.

Kaip socialiniame tinkle skelbia Kauno rajono savivaldybė, Ežerėlio kultūros centro direktorė Kristina Štaupaitė pasakojo, kad dešimties metrų balteglę (kėnį) zapyškiečiams padovanojo Artūro Dubicko šeima iš Ramučių.

Minia žiūrovų susibūrė aikštėje, kur atvyko Kalėdų Senelis su Snieguole ir dovanų maišu. Dainomis publiką šildė Monika Linkytė. Pasibaigus koncertui, Nemuno slėnyje nugriaudėjo fejerverkai.

Ne mažiau jaukumo ir šilumos skleidžia šventovėje įkurdinta liaudies meistro Adolfo Teresiaus sukurta prakartėlė. Ją sudaro 11 skulptūrų: Šventoji Šeima, Trys Karaliai, angelas, piemenėlis ir avelės. Kompoziciją papildo teminis apšvietimas ir vizualizacijos.

„Mano darbas – apie amžinąsias vertybes, šeimą, bendruomenę. Neramiais laikais šios vertybės mums ypač svarbios“, – Garliavoje gyvenantis meistras tvirtino į prakartėlę sudėjęs visą savo širdį. A. Teresius yra Liongino Šepkos premijos laureatas, įvairių konkursų nugalėtojas, vienintelis Lietuvos tautodailininkas, pelnęs net tris „Aukso vainikus“.

Meistro darbų galima rasti įvairiuose Kauno rajono kampeliuose. Babtų seniūnijoje esančiame Žalgirio pergalės parke dunkso didinga Vytauto Didžiojo skulptūra, Ežerėlio slaugos namų kiemą puošia paukščio formos suolelis ir Rūpintojėlis. Garliavos Šimtmečio parke menininkas kartu su draugais iš ąžuolo išdrožė Lietuvos himno žodžius.

Eglutės įžiebimas Raudondvaryje

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas dėkojo A. Teresiui už įspūdingą meno kūrinį ir gyrė Zapyškio bendruomenę už aktyvų dalyvavimą Europos kultūros sostinės projekte.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA