Siekia pakeisti galiojančią tvarką – vairuotojai baudas gautų kur kas greičiau | Kas vyksta Kaune

Siekia pakeisti galiojančią tvarką – vairuotojai baudas gautų kur kas greičiau

BNS / Milena Andrukaitytė 2022/12/04 13:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Seimo nariai vėl teikia siūlymą numatyti trumpesnį terminą, per kurį vairuotojus turi pasiekti baudos už kameromis fiksuotus greičio viršijimo pažeidimus.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius su grupe parlamentarų iš naujo registravo Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kad administracinės baudos už kameromis fiksuotą greičio viršijimą turi būti paskiriamos per 60 darbo dienų.

Seime ši iniciatyva jau svarstyta, tačiau galutinėje stadijoje pirminiame projekte numatytas 60 dienų terminas buvo dar sutrumpintas iki 30 dienų. Parlamentas per priėmimą tokiam variantui nepritarė.

„Atmetėm dėl to, kad buvo sudarytos galimybės pažeidėjams išvengti atsakomybės, nes 30 dienų per mažas terminas, jei reikia patikslinti vairavusį asmenį, tarkime, jei firmai priklauso automobilis, mažiausiai reikia 45 dienų. 60 dienų yra glaustas, bet realiai pagristas terminas“, – BNS sakė K. Starkevičius.

Šiuo metu kodekse galioja bendra nuostata, kad administracinė nuobauda gali būti paskirta ne vėliau kaip per dvejus metus nuo nusižengimo padarymo dienos.

Grupė Seimo narių iš skirtingų frakcijų projektą sako teikiantys reaguodami į viešumoje atgarsį sukėlusius atvejus, kai už padarytus administracinius nusižengimus atsakingiems asmenims protokolai su administraciniu nurodymu sumokėti baudą atėjo vienu metu, sukaupti per kelis mėnesius.

„Tokiu būdu nusižengimus padariusiems asmenims ne tik atsiranda didelė finansinė našta, bet ir taikoma Administracinių nusižengimų kodekse numatyta sunkinančioji aplinkybė − pakartotinumas“, – aiškinamajame rašte teigia parlamentarai.

Pataisas registravo konservatoriai K. Starkevičius ir Andrius Kupčinskas, Liberalų sąjūdžio atstovas Andrius Bagdonas, Demokratų sąjungos atstovas Lukas Savickas, socialdemokratas Gintautas Paluckas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA