Į duobę rungtynių pradžioje smukęs „Žalgiris“ patyrė pirmą pralaimėjimą namuose | Kas vyksta Kaune

Į duobę rungtynių pradžioje smukęs „Žalgiris“ patyrė pirmą pralaimėjimą namuose

/ „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (6-4) dar nepralaimėjo nei vienų Eurolygos varžybų namuose, o šiandien susitinka su Atėnų „Panathinaikos“. Sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje šį vakarą laukia įnirtinga kova.

Graikijos klubui padės vienas iš dviejų lietuvių Artūras Gudaitis. Kitas buvęs žalgirietis Marius Grigonis negali rungtyniauti dėl nugaros traumos.

Namie nepralaiminčią Kauno komandą šiame mače ir vėl palaikys sausakimša „Žalgirio“ arena. Į rungtynes jau eilinį kartą buvo parduoti visi bilietai.

Praėjusią savaitę žalgiriečiai 80:76 nugalėjo „Valencia“ ir 73:93 nusileido Vitorijos „Baskonia“ klubui. Tuo metu „Panathinaikos“ 88:85 įveikė Bolonijos „Virtus“ bei 77:58 sutriuškino Vilerbano ASVEL.

Rungtynių eiga (nuolat pildoma)

Pirmajame kėlinyje pirmosiomis minutėmis Dwayne’as Baconas veda graikus į priekį. Pirmuosius taškus „Žalgiriui“ renka vienas Kevarriusas Hayesas 6:11. Panathinaikos veržiasi į priekį ir pasiekė dviženklę persvarą 6:18. Įsibėgėti padeda Edgaras Ulanovas ir Arnas Butkevičius 11:18. Varžovai toliau triuškina kauniečius ir pasiekia rekordinę persvarą 11:27.

Po pirmojo kėlinio varžovai išsiveržę rezultatu 13:27.

Antrąjį kėlinį atidaro taiklus Keenano Evansas tritaškis, tačiau Parisas Lee atsako tuo pačiu. Tritaškiais šeimininkus vaišina Dwayne Bacon, tačiau I. Brazdeikis atsako tuo pačiu. Po minutės pertraukėlės rezultatas lygus 20:38. Prie baudų linijos stoja K. Evans ir pataiko abu metimus 22:38. Po taiklių metimų aikštelėje jį keičia Lukas Lekavičius. Kauno „Žalgiriui“ labai reikiamus tritaškius renka I. Brazdeikis ir Tyler Cavanaugh 28:40.

Antro kėlinio pabaigoje rezultatas varžovų naudai 28:44

Po ilgosios pertraukos prasižengia Arnas Butkevičius ir prie baudų linijos stoja Derrick Williams, kuris į žalgiriečių krepšį sumeta 2 metimus 28:46. Tris taškus „Žalgiriui“ pelno K. Evans 31:47. Žaliai baltų situaciją po truputį taiso dar vienas taiklus K. Evans tritaškis 34:47. Graikų spurtą pratęsia D. Williams tritaškis ir dar du Nate Wolters taškai 36:54. K. Hayes sugrįžta su dėjimu iš viršaus. Žalgiriečių spurtas ir dar 9 taškai sumažina persvarą iki vienaženklio skirtumo 48:54. D. Williams sodina „Žalgirį“ su dėjimu iš viršaus 48:58.

Trečiąjį kėlinį užbaigia taiklus tolimas T. Dimšos metimas 53:60.

Ketvirtąjį kėlinį žalgiriečiai pradeda su keliais puolimais ir mažina persvarą 58:62. E. Ulanovas pelno dar 2 taškus su pražanga ir prideda dar vieną papildomą tašką 61:66. Atkovojus kamuolį, D. Williams ramiu žingsnelį atbėga iki žalgiriečių krepšio ir pelno 2 taškus 61:70. Po K. Evanso perdavimo L. Birutis deda į krepšį, tačiau graikai atsilygina tuo pačiu. K. Evans toliau traukia „Žalgirį“ iš prarajos 65:72. Niekieno neginamas D. Williams pelno 3 taškus, o „Žalgiriui“ praradus kamuolį Atėnų klubas grąžina dviženklę persvarą 67:77.

Iki galo kovojęs „Žalgiris“ rungtynes baigė rezultatu 67:81.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA