Centralizuotai tiekiama šiluma Kaune ir Jurbarke gruodį bus truputį pigesnė nei lapkritį | Kas vyksta Kaune

Centralizuotai tiekiama šiluma Kaune ir Jurbarke gruodį bus truputį pigesnė nei lapkritį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

AB „Kauno energija” paskelbė galutines centralizuotai tiekiamos šilumos kainas, įsigaliojančias nuo gruodžio 1 dienos.

Šios Kauno miesto savivaldybės įmonės paslaugų vartotojai Kauno miesto, Kauno bei Jurbarko rajonų savivaldybėse už paskutinįjį šių metų mėnesį suvartotą šilumos kiekį, jau prasidėjus 2023-iesiems, turės sumokėti po 8,98 centų už kilovaltvalandę. Tai – kaina, kurią „Kauno energijos” valdyba nustatė lapkričio 25 dieną priimtu sprendimu,

Tiesa, įmonės interneto svetainėje skelbiama (netgi pabraukiant visą sakinį, jog „gyventojams šilumos vienanarė kaina už suvartotą šilumos kiekį – 9,79 ct/kWh su 9 proc. PVM”. Nors tą pridėtinės vertės mokestį šilumai derėtų pamiršti du šildymo sezonus, kurių antrasis baigsis 2024-ųjų balandžio gale.

Tokią lengvatą šilumos vartotojams, beje, nustatė ne šilumos tiekėjai, bet Lietuvos Respublikos Seimas savo sprendimu, kurį priėmė prieš 2022-2023-ųjų šildymo sezono pradžią.

Pažymėtina, jog šiluma šį mėnesį pinga keliasdešimt centų, tačiau jį vis tiek – gerokai brangesnė nei buvo ankstesnį šildymo sezoną. Už šių metų lapkritį centralizuotai patiektą šilumą Kauno miesto ir žiedu jį juosiančio rajono bei Jurbarko gyventojai, kuriems šilumą tiekia Kauno savivaldybės įmonė, mokės po 9,19 ct/kWh (vartotojus sąskaitos pasieks po keliolikos dienų).

Lapkričio 25-ąją AB „Kauno energija” valdyba savo sprendimu taip pat nustatė karšto vandens kainas (kai karšto vandens tiekėjas yra AB „Kauno energija”), įsigaliosiančias nuo 2022 m. gruodžio 1 dienos. Įmonė jas, matyt, iš inercijos, taip pat viešai skelbia „dvejopai” – be PVM ir su PVM.

Savo ruožtu informuodamas skaitytojus, portalas „Kas vyksta Kaune” antrąjį kainos variantą nutyli, nes pridėtines vertės mokestis tiek šilumai, tiek centralizuotai tiekiamam karštam vandeniui du šildymo sezonus nebus priskaičiuojamas.

Tad vartotojai, gyvenantys daugiabučiuose Kauno mieste, Kauno rajono Garliavoje, Akademijoje ir Domeikavoje, už „Kauno energijos” tiekiamą karštą vandenį mokės po 6,16 Eur/m3, Kauno rajono Ežerėlio bei Raudondvario, Neveronių ir Girionių vartotojams karštas vanduo atsieis po 7,72 Eur/m3, Jurbarko miesto gyventojai už gruodį „Kauno energijos” patiektą karštą vandenį turės sumokėti po 7,84 Eur/m3.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA