VDU botanikos sode įsikurs švytintys džiunglių gyventojai | Kas vyksta Kaune

VDU botanikos sode įsikurs švytintys džiunglių gyventojai

L. Trimonio nuotr.

Į Kauno VDU botanikos sodą atkeliauja iki šiol nematytas šviesų festivalis. Anot organizatorių, per 200 šviečiančių figūrų bus demonstruojamos pirmą kartą, jos renginiui sukurtos pagal džiunglių berniuko Mauglio legendą.

Kaip nurodoma socialiniame tinkle, botanikos sode nuo gruodžio 2 d. laukia vilkų gauja su Akela priešakyje, lokys Balu su Maugliu ant nugaros, pantera Bagyra, tigras Šerchanas su pagalbininku šakalu ir kitais personažais.

Gyvūnų figūros įkomponuotos į skirtingo landšafto botanikos sodo aplinką. Dauguma figūrų – realistiškos, anatomiškai skrupulingai atkurtos. Didelis dėmesys skirtas detalėms: kailiui, snukiui, uodegoms, ausims.

Skulptūrų kūrėjai be gyvūnų figūrų taip pat paruošė tikslias penkių Kauno VDU botanikos sode augančių saugotinų Lietuvos gėlių replikas. Visa botanikos sodo aplinka, anot organizatorių, bus specialiai iliuminuota ir įgarsinta, o ryškiausiu akcentu taps Kalėdų Senelio rogės.

Parko kūrėjai prašo lankytojų VDU botanikos sode elgtis pagal nustatytas taisykles. Kviečiama ekspoziciją apžiūrėti ir fotografuotis su pagarba kitiems lankytojams, parko aplinkai bei festivalio eksponatams.

Atkreipiamas dėmesys, kad į botanikos sodą augintiniai neįleidžiami. Siekdami išvengti spūsčių, organizatoriai bilietus parduoda konkrečiai valandai ir ragina atvykti laiku.

Bilietus į šviesų festivalį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA