Lietuvos kariuomenė už 32 mln. eurų pirks naujų visureigių | Kas vyksta Kaune

Lietuvos kariuomenė už 32 mln. eurų pirks naujų visureigių

Gamintojo archyvo nuotr.

Lietuvos kariuomenės autoparką papildys karinės paskirties visureigiai „Mercedes-Benz G 350d“. Sutartį dėl šių transporto priemonių pirkimo šią savaitę pasirašė Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos. Visureigius pristatys UAB „Veho Lietuva“.

Kaip teigiama Lietuvos kariuomenės pranešime, naujasis 464 serijos visureigis yra patikimas ir išbandytas įvairiomis sąlygomis. Jau nuo 1979 m. G klasės modeliai naudojami gelbėjimo ir specialiosioms operacijoms bei taikos palaikymo misijoms visame pasaulyje. Lietuvos įsigyjamas visureigio modelis pasižymi padidintu pravažumu bekelėje ir yra dinamiškesnis bei patogesnis nei jo pirmtakas.

„G 350d“ visureigio modelis turi 183 kW (249 AG) 3,0 litrų šešių cilindrų dyzelinį variklį, kuriam nekeliama jokių ypatingų degalų kokybės reikalavimų. Be to, visureigis turi svarbias papildomas funkcijas, tokias kaip apsauga nuo elektromagnetinių trukdžių signalų ir avarinio režimo sistema.

„Prieš šešerius metus iš Nyderlandų kariuomenės įsigyti „Mercedes-Benz GD 290“ pasiteisino ir buvo sėkmingai naudojami Lietuvos kariuomenės. Tačiau yra poreikis turėti daugiau visureigių ir atnaujinti senstantį autoparką. „Mercedes“ visureigiai – nepakeičiamos transporto priemonės tiek taikos meto užduotims, tiek užnugario operacijoms“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

Šis visureigis su stabiliu kopėčių tipo rėmu ir trimis 100 proc. diferencialo užraktais suteikia maksimalų pravažumą ir mobilumą bekelėje: vandens ir purvo kliūtis gali įveikti iki 660 mm gylio, prošvaisa siekia 221 mm.

Perkami visureigiai bus pristatyti per 2023-2024 m. Bendra sutarties vertė – beveik 32 mln. eurų. Pirmosios „Mercedes-Benz G 350d“ partijos tikimasi sulaukti ateinančią vasarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA