Šį mėnesį Užimtumo tarnyba sulaukė 5 pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimus | Kas vyksta Kaune

Šį mėnesį Užimtumo tarnyba sulaukė 5 pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimus

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Didžiausią būrį darbuotojų apie tai, kad neteks darbo, neseniai yra įspėjusi 2014 m. birželio mėnesį įkurta valstybės įmonė „Mūsų amatai”. Tai – jungtinė, veikianti prie Alytaus, Marijampolės bei Pravieniškių pataisos namų, valstybės įmonė. Ją sudaro trys tokios įmonės, kurios buvo reorganizuotos ir sujungtos į bendrą, siekiant efektyvesnio veiklos valdymo ir gaminių kokybės didinimo.

Pagrindinis valstybės įmonės „Mūsų amatai” veiklos tikslas – įdarbinti ir apmokyti nuteistuosius, suteikti jiems profesinių įgūdžių, parengti darbinei veiklai, išėjus į laisvę, taip pat užtikrinti nuteistųjų asmenų užimtumą ir jų efektyvų darbą. Taip mėginama juos parengti integracijai į visuomenę ir išmokyti gyvenimo tikslų siekti teisėtais būdais ir priemonėmis.

Pristatydama internetu, valstybės įmonė „Mūsų amatai” vardina savo veiklą ir paslaugas. Ji gamina baldus privačioms įmonėms, įstaigoms bei organizacijoms ir gyventojų namams. Pramonės bei specialios paskirties įmonėms, ligoninėms, globos namams, laisvalaikiui gaminami metaliniai baldai, komunikacijų įmonėms, namams liejami ketaus gaminiai. Taip pat „Mūsų amatai” siūlo siuvimo bei mezgimo, medienos apdorojimo ir įvairių gaminių iš medžio gamybos paslaugas. Užsakovams gali suprojektuoti nestandartinius baldus, gaminti, transportuoti, montuoti.

Kiek darbuotojų turi ši valstybės įmonė, viešai neskelbiama, tačiau lapkritį Užimtumo tarnybai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešta, kad „Mūsų amatai” atleidžia iš darbo 42 darbuotojus.

Tai – kol kas yra rekordinis šio mėnesio skaičius. Pusę to (21 darbuotoją) apsisprendusi atleisti Vilniaus rajone daugiau kaip prieš 6 metų įsikūrusi UAB „MS Maritime”, besiverčianti „kitų, niekur nepriskirtų, metalo gaminių gamyba”.

Portalui „Kas vyksta Kaune” pasidomėjus, ar dalies darbuotojų atleidimas iš darbo nėra susijęs su per Lietuvą ir kitas valstybes keliaujančia energetine krize, įmonės vadovė Giedrė Bitkevičiūtė patvirtino: „iš dalies – taip, susijęs”.

Pasak rekvizitai.vz.lt, „MS Maritime” dirba 106 apdrausti darbuotojai. Pernai ši įmonė deklaravo 2,491 mln. eurų grynojo pelno, gavo 17,58 mln. eurų pajamų. Ji gamina sienas ir lubas kruizinių laivų kajutėms, verčiasi laivų remontu.

„Kadangi mūsų darbai labai susiję su užsakovais iš Vokietijos, ir nors kruizinis turizmas po pandemijos lyg ir atsigavęs, tačiau užsakymų nėra tiek daug, kiek norėtųsi. Vokietijoje irgi dėl energetikos mažinamos darbų apimtys. Todėl mums teko pereiti prie darbo viena pamaina. Bet jeigu bus koks atsigavimas, ir padaugės užsakymų, būtinai pasistengsime savo buvusius darbuotojus susigrąžinti. Tik šiuo metu sunku pasakyti, kada tai gali įvykti. Bent ateinančiais metais, abejojame, ar dabartinė situacija pagerės”, – šį antradienį „Kas vyksta Kaune” kalbėjo G. Bitkevičiūtė, „MS Maritime” bendrovės direktorė.

Užimtumo tarnyba praėjusią savaitę sulaukė UAB „Poliūtis” pranešimo apie tai, kad atleidžia iš darbo 17 avalynės gamintojų. UAB „Trakų kooperacijos prekyba” atsisako net 29 darbuotojų paslaugų, UAB „Zarasų autobusaI” – trylikos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA