Kaune bus pasitikti iš misijos Malyje grįžę kariai | Kas vyksta Kaune

Kaune bus pasitikti iš misijos Malyje grįžę kariai

BNS 2022/11/25 08:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, penktadienį vyks iš misijos Malyje grįžusių Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) karių sutiktuvių ceremonija.

Sugrįžusius karius apie 13.30 val. sveikins krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys, KASP vadas pulkininkas Linas Kubilius, pranešė kariuomenė.

42 KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės kariai pusmetį dalyvavo Jungtinių Tautų (JT) vadovaujamoje situacijos stabilizavimo operacijoje MINUSMA rytinėje Malio dalyje, Gao provincijoje.

Lietuvos kariai veikė Vokietijos kuopos sudėtyje ir buvo atsakingi už pajėgų apsaugos užtikrinimą karinės bazės teritorijoje.

Tai buvo 11-oji pajėgų apsaugos vieneto pamaina, suformuota karių savanorių pagrindu. Ją Malyje pakeitė KASP Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės kariai.

JT operaciją MINUSMA Malyje vykdo nuo 2013 metų. Ja siekiama stabilizuoti padėtį šalyje, remti pereinamojo laikotarpio veiksmų plano įgyvendinimą, apsaugoti civilius gyventojus, propaguoti ir ginti žmogaus teises, rengti humanitarinės pagalbos teikimą, kultūros paveldo išsaugojimą ir padėti užtikrinti teisingumą nacionaliniu ir tarptautinių lygmenimis.

Lietuvos kariai į pirmą misiją išvyko 2017 metų spalį.

Kadangi Vokietija apsisprendė 2024 metais išvesti savo karius iš Malio, anot Lietuvos krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariai taip pat nebegalės tęsti misijos, nes jie šiuo atveju yra Vokietijos kontingento dalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA