Kauno mariose sučiuptas brakonierius žvejui atstatė lytinį organą | Kas vyksta Kaune

Kauno mariose sučiuptas brakonierius žvejui atstatė lytinį organą

Ketvirtadienį Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo informacijos iš žvejo mėgėjo, kad Kauno mariose, Darsūniškio kaime, traukiami tinklai. Nors pažeidėjas iš įvykio vietos pasišalino, aplinkosaugininkai jį greitai susekė. Asmeniui gresia susimokėti daugiau nei 5 tūkst. eurų, paimti 2 statomieji tinklai, valtis ir pagautos žuvys.

„Nedelsdami nuvykome į žvejo nurodytą vietą, bet pažeidėjas jau buvo pasišalinęs. Susitikę su pranešėju, gavome vaizdo įrašą ir taip atpažinome pažeidimą padariusį asmenį“, – sako Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius.

Žvejo pateiktoje medžiagoje buvo užfiksuotas brakonierius, traukiantis tinklus, taip pat nufilmuota, kaip jis grasina susidoroti, šaiposi ir demonstruoja lytinius organus.

Nustatyta, kad tinklus pastatęs asmuo gerai žinomas Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams ir ne kartą baustas už tokio pobūdžio pažeidimus.

Neteisėtai tinklais žvejojusiam asmeniui gresia bauda iki 300 eurų. Už tinklais pagautus 47 karšius, 1 sterką ir 3 kg karosų teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – beveik 5 tūkst. eurų. Be to, krūmuose šalia žūklės vietos buvo rasta ir paimta guminė valtis su irklais.

„Visada nuoširdžiai dėkojame žmonėms, aktyviai teikiantiems mums informaciją. Taigi šįkart labai ačiū žvejui, nepabūgusiam pažeidėją dar ir nufilmuoti“, – pabrėžia D. Jurevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA