Tarptautinės operacijos metu suduotas galingas smūgis visoje Europoje siautėjusiai Kauno narkomafijai | Kas vyksta Kaune

Tarptautinės operacijos metu suduotas galingas smūgis visoje Europoje siautėjusiai Kauno narkomafijai

BNS 2022/11/25 12:25

Tarptautinės operacijos metu šią savaitę buvo suduotas galutinis smūgis narkotikų prekyba ir kontrabanda besivertusiai nusikalstamai „džerkinių“ grupuotei, penktadienį pranešė pareigūnai.

„Buvo suduotas galutinis ir stipriausias smūgis labai aukšto pavojingumo nusikalstamam susivienijimui, kuris savo šaknis kelia iš Kauno, pavadinimu „džerkiniai“, buvo sulaikyti 13 asmenų, iš jų septyni asmenys buvo sulaikyti Lietuvoje, likę šios nusikalstamos grupuotės nariai buvo sulaikyti kitose Europos Sąjungos valstybėse“, – per spaudos konferenciją Vilniuje sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas.

Pasak jo, baigta ilgai trukusi operacija turės didžiulę įtaką narkotinių medžiagų prekybai ir kontrabandai Europoje, nes šios nusikalstamos grupuotės viena pagrindinių veikų buvo narkotinių medžiagų kontrabanda Europos Sąjungos šalyse ir už jos ribų.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai buvo viena didžiausių pastarojo meto tarptautinių operacijų.

Pasak A. Paulausko, tęstinės ilgalaikės operacijos metu iš viso buvo sulaikyta per 13 tonų įvairių narkotinių medžiagų, atliktos 36 kratos, rasta ginklų, pinigų, bus prašoma Europos Sąjungoje sulaikytų įtariamųjų ekstradicijos.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Artūras Urbelis informavo, kad ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai pagal Kriminalinės policijos biuro surinktą kriminalinės žvalgybos informaciją.

„Tiriamos devynios nusikalstamos veikos, yra 12 įtariamųjų, Lietuvoje sulaikyti septyni įtariamieji, iš kurių šešiems buvo skirtos griežčiausios kardomosios priemonės –suėmimai nuo mėnesio iki trijų, vienam įtariamajam teismas skyrė nešioti apykoję“, – sakė A. Urbelis.

Anot jo, pagrindinis nusikalstamos veikos kvalifikavimas – dalyvavimas nusikalstamo susivienijimo veikloje ir vadovavimas jam, už tai grupuotės lyderiams gresia nuo 10 iki 20 metų nelaisvės ar laisvės atėmimas iki gyvos galvos, taip pat tiriama kontrabanda, disponavimas labai dideliu kiekiu narkotikų, tyrime yra keli epizodai dėl neteisėto praturtėjimo.

„Nustatyta grupuotė pakankamai brandi, (jos narių) amžiaus vidurkis – apie 45 metus“, – sakė prokuroras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA