Likus vienai parai iki eglės įžiebimo, Kauno rotušės aikštėje vyksta intensyvūs pasiruošimo darbai | Kas vyksta Kaune

Likus vienai parai iki eglės įžiebimo, Kauno rotušės aikštėje vyksta intensyvūs pasiruošimo darbai

/ R. Tenio nuotr.

Jau rytoj vakare bus įžiebta pagrindinė miesto eglė. Prieš jos įžiebimą rotušės aikštėje vyksta intensyvūs pasiruošimo darbai. Statoma scena, ruošiamas kalėdinis miestelis ir kiti papuošimai. Jau trylikta menininkės Jolantos Šmidtienės sukurta žaliaskarė šiemet žėrės auksu ir čiurlioniškomis žvaigždėmis

Su viršūne eglutės aukštis sieks apie 24 metrus, ją puoš maždaug 400 auksinių žvaigždžių, gal ir daugiau. Lemputės yra saugios, ekonomiškos, bet švies stipriai, patikino menininkė. Prie šio kalėdinio medžio ji su 10-ies žmonių komanda triūsia jau bent du mėnesius, dar prisideda talkininkai – dabar Rotušės aikštėje dirba 15 žmonių.

Anot J. Šmidtienės, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslas „Žvaigždžių sonata“ jai yra tarsi spalvinės gamos ir kompozicijos vadovėlis, ten nubrėžta dangaus linija su daug daug žvaigždžių. Menininkė sugalvojo eglės viršūnę apjuosti žiedu ir ant jo sudėti ženklus, papildomas žvaigždes, kurios apačioje vaikštantiems žmonėms atrodytų tarsi žvaigždynas.

„Įkomponavau kelias užuominas į M. K. Čiurlionio ciklą „Zodiakas“. Pačių žvaigždžių raštai taip pat cituoja šį genijų, eigoje kilo idėja pastilizuoti žinomų paveikslų fragmentus. Apatinėje dalyje vietoje didelių žvaigždžių susidėlios laukiančio angelo, malūno, sonatos, paukščio su kūdikiu figūras. Žmonės galės vaikščioti ir atrasti, bet tai nebus ryšku, tik užuominos.

Prie eglutės atėjęs žmogus turėtų išsinešti jausmą. Pati jaučiuosi kaip Kalėdų Senelis jau 10 metų. Jeigu nebūtų jausmo, tai ir nedaryčiau, žmonėms turėtų būti gera, smagu, nepikta. Net jei visą elektrą išjungtų, visada lieka galimybė pakelti akis į dangų ir pažiūrėti į žvaigždes, vis tiek ten yra šviesa“, – apie eglutės idėją kalbėjo J. Šmidtienė.

Šiemet Kauno Kalėdų eglės įžiebimas vyks kartu su „Išsipildymo akcija“. Renginio metu vyks Lino Adomaičio, Manto Jankavičiaus, Marijono Mikutavičiaus, Merūno, Gabrielio Vagelio, Sauliaus Prūsaičio, Iglės, grupės „Baltos Varnos“, Linos Rastokaitės ir Jokūbo Bareikio pasirodymai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šių metų eglutės įžiebimo šventės idėjos sukūrimas ir įgyvendinimas kainuos 176 tūkst. eurų su PVM, iš jų kiek daugiau nei 169 tūkst. eurų numatyta skirti miesto biudžeto lėšų, o beveik 7 tūkst. eurų turėtų padengti rėmėjai.

Tuo metu eglutės įžiebimo renginys Kaune kainuos daugiau nei pati Kalėdų eglė. Viešojo pirkimo konkursą, kaip ir pernai, laimėjo renginių organizavimo bendrovė „Lietuvis“, miestas šventei maksimaliai numatęs skirti beveik 170 tūkst. eurų su PVM.

Portalas „Kas vyksta Kaune“, vienijantis didžiausią kauniečių bendruomenę internete, kaip ir kiekvienais metais, laukiamą reginį transliuos tiesiogiai internetu, jį galima bus stebėti portale „Kas vyksta Kaune“.

Visą naujausią informaciją apie Kalėdų eglutės įžiebimo renginį galima rasti socialiniame tinkle „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA