Kauno savivaldybės biudžeto pajamų planas ir vykdomas, ir viršijamas | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybės biudžeto pajamų planas ir vykdomas, ir viršijamas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį miesto taryba patvirtino 11,375 mln. eurų didesnį šiemetinį Kauno savivaldybės biudžeto pajamų planą, tuo pačiu perskirstė ir dalį asignavimų.

Anot savivaldybės administracijos Finansų ir ekonomikos skyriaus vedėjos Romos Vosylienės, 2022-ųjų dešimties mėnesių biudžeto pajamų planas Kaune įvykdytas 117 proc., su dotacijomis, – 108 procentais.

Kadangi metai artėja prie pabaigos, jau drąsiai galima sakyti, kad 2022-ieji Kauno biudžetui yra sėkmingi, nepaisant įvairių krizių, kurias sukėlė vasario gale Ukrainoje prasidėjusi Rusijos agresija, pavertusi karo pabėgėliais milijonus ukrainiečių. Todėl Kauno savivaldybė dabar turi galimybių daugiau lėšų skirti ir Kaune prieglobstį radusių pabėgėlių priėmimui, ir miesto tvarkymo darbams finansuoti, įvairiems projektams bei programoms įgyvendinti, taip pat – gyventojų švietimui, socialinėms bei kitoms reikmėms.

Metų pradžioje, primena „Kas vyksta Kaune“, džiaugtasi, kad apie 2,5 proc. didėja miesto struktūros ir tvarkybos sričiai skirti biudžeto asignavimai, tačiau kaip dabar paaiškėjo, savivaldybei nepavyko pasiekti kai kurių tuomet vardintų svarbiausių tikslų. Tarp tokių vasario pradžioje buvo minima Laisvės alėjos atkarpos tarp Vytauto prospekto ir Trakų gatvės rekonstrukcija bei suplanuotas nedidelio skvero ties Gedimino ir Kęstučio gatvių sankirta atnaujinimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA