Kauniečius kviečia apsidairyti kaimynystėje ir prisidėti prie ypač svarbios misijos | Kas vyksta Kaune

Kauniečius kviečia apsidairyti kaimynystėje ir prisidėti prie ypač svarbios misijos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Kauno skyriaus savanoriai buria žmones, kuriems rūpi vyresnio amžiaus žmonių emocinė savijauta, kuriems norisi prisidėti prie Lietuvai svarbaus pokyčio: mažiau vienišumo, daugiau šviesių minčių. Savanoriai kreipiasi į kauniečius ir prašo pagalbos kartu pasiekti kuo daugiau vienišų senjorų ir jau trečius metus iš eilės padovanoti jiems „Šviesių minčių Kalėdas”.

„Kiekvienas žmogus nori jaustis reikalingas, būti matomas ir išgirstas. Tad jei kaimynystėje pastebėjai vyresnio amžiaus žmogų, kuriam, Tavo nuomone, galimai trūksta bendravimo, žmonių artumo ir manai, kad užmegztas nuoširdus ryšys su savanoriu galėtų jam suteikti gyvenimo džiaugsmo – ši misija skirta Tau.

IKI GRUODŽIO 4 DIENOS užpildyk anketą (asmeninių duomenų apie senjorą nereikės) ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai su Tavo pagalba pažada saugiai nunešti šventinius linkėjimus”, – į kauniečius kreipiasi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Kauno skyrius.

Kaip žinoti, kam reikalinga pagalba?

Raudonojo Kryžiaus savanoriai ragina užmegzti ryšį su senjorais ir paprasčiausiai paklausti ar pagalba reikalinga.

„Žinoti sunku, bet kartais verta paklausti. Raudonojo Kryžiaus savanorių patirtis rodo, kad užmegzti draugystę su vienišumo jausmą patiriančiu vyresnio amžiaus žmogumi nėra labai lengva, dažnai užtrunka. Globojami žmonės mums nuoširdžiai dėkoja, kad pastebėjome, kad užkalbinome, kad pastebėjome, kad išklausėme ir parodėme, kad rūpi”, – teigia savanoriai.

Kaip ir ką registruoti?

Laikantis duomenų apsaugos reikalavimų, Raudonojo Kryžiaus savanoriai neprašo kitų žmonių asmeninių duomenų.

„Mums visai nebūtina žinoti Tavo pastebėto vyresnio amžiaus žmogaus vardo, pavardės ar kitų asmeninių duomenų. Mums užtenka žinoti, kokiame mieste jis ar ji gyvena, kokiame mikrorajone. Tikimės, kad Tavo pagalba ir perduosim pirmuosius linkėjimus su pilnesne informacija, kuo gali padėti Raudonasis Kryžius. Registruoti kviečiame tik namuose gyvenančius asmenis. Viena anketa – vienam senjorui”, – pažymi savanoriai.

Anketą galima rasti čia. Daugiau informacijos, kaip Raudonasis Kryžius rūpinasi vyresnio amžiaus žmonėms čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA