Tiesiogiai iš Rotušės aikštės: pristatoma šiųmetė Kalėdų eglė ir renginiai Kaune | Kas vyksta Kaune

Tiesiogiai iš Rotušės aikštės: pristatoma šiųmetė Kalėdų eglė ir renginiai Kaune tiesioginės transliacijos įrašas

Antradienį Rotušės aikštėje vyksta tradicinė spaudos konferencija. Kaip ir kasmet, į klausimus apie kalėdinį miestelį atsakys pagrindinės miesto eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė ir Kauno Kalėdų organizatorių komanda.

Pasiruošimas Kalėdoms Kaune įsibėgėja. Rotušės aikštėje jau įkurdinti šventiniai kupolai, iškilo ir pagrindinis akcentas – žaliaskarė. Šiais metais Kalėdų eglė bus tikra karalienė, tviskės auksinėmis žvaigždėmis.

Jau 14 metų pagrindine miesto puošmena besirūpinančiai menininkei J. Šmidtienei šiųmetę karališką temą inspiravo Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje matytas virtualios realybės filmas „Angelų takais“. Pasak autorės, žaliaskarė skleis jaukumą, šilumą ir viltį.

Kas vyksta Kaune“ primena, kad šių metų eglutės įžiebimo šventės idėjos sukūrimas ir įgyvendinimas kainuos 176 tūkst. eurų su PVM, iš jų kiek daugiau nei 169 tūkst. eurų numatyta skirti miesto biudžeto lėšų, o beveik 7 tūkst. eurų turėtų padengti rėmėjai.

Tuo metu eglutės įžiebimo renginys Kaune kainuos daugiau nei pati Kalėdų eglė. Viešojo pirkimo konkursą, kaip ir pernai, laimėjo renginių organizavimo bendrovė „Lietuvis“, miestas šventei maksimaliai numatęs skirti beveik 170 tūkst. eurų su PVM.

Kalėdų eglė Rotušės aikštėje bus įžiebta penktadienį, lapkričio 25 dieną. Portalas „Kas vyksta Kaune“, vienijantis didžiausią kauniečių bendruomenę internete, kaip ir kiekvienais metais, laukiamą reginį transliuos tiesiogiai internetu, jį galima bus stebėti portale „Kas vyksta Kaune“.

Kviečiame prisijungti prie Kalėdų eglutės įžiebimo renginio socialiniame tinkle „Facebook“ ir gauti visą naujausią informaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA