Kauniečiai nusprendė skelti pokštą: Soborui nupaišė naują viziją | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nusprendė skelti pokštą: Soborui nupaišė naują viziją

„Reddit“ nuotr.

Savaitgalį Nepriklausomybės aikštėje atsiradęs skelbimas vienus miestiečius privertė nusišypsoti, kitus – susimąstyti. Ant Soborą juosiančios statybinės tvoros atsirado pranešimas apie čia neva planuojamą statyti automobilių stovėjimo aikštelę.

Apie oficialų pranešimą primenantį skelbimą, prikabintą ant Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios tvoros pirmadienį pranešė „Kas vyksta Kauner“ skaitytoja. „Kažkas pajuokavo?“ – svarstė moteris.

Skelbimas ant Soboro tvoros / Skaitytojos nuotr.

Dar šeštadienio popietę šia žinia su prierašu „Kaune vietoje Soboro bus statomas parkingas?“ internautai pasidalijo socialiniame tinkle „Reddit“, kur pokštas buvo kaipmat dekonstruotas atkreipus dėmesį į šmaikščius projekto užsakovo ir vykdytojų vardus.

„Jævla Spøk“ išvertus iš norvegų kalbos reiškia „prakeiktas pokštas“. Daugiaaukštės stovėjimo aikštelės „projektuotoju“ įvardijama neegzistuojanti bendrovė „Holy Parking“, už įgyvendinimą atsakingi žmonės – Domantas Šaibas, Kornelija Tolgeraj ir Darius Kanorius.

„99 proc. čia dar vienas Šurajevo prikoliukas“, – įsitikinęs buvo „Reddit“ vartotojas.

„Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius sakė, kad kauniečiams niekada netrūko humoro jausmo ir šis atvejis tai patvirtina. Tik tokia kompiliacija esą galbūt labiau tiktų balandžio 1-ajai, kadangi visiškai prasilenkia su realybe.

„Matyt, maketo autorius įkvėpė bendras miesto darbų kontekstas: visai netoliese, K. Donelaičio gatvėje, buvusio „Merkurijaus“ užnugaryje išties kyla daugiaaukštė automobilių saugykla su atskira erdve dviračiams. Jos patogumais jau greitai naudosis į miesto centrą atvykę kauniečiai“, – apie tikrą projektą priminė T. Jarusevičius.

Tuo metu Soboro fasado remontą užbaigti planuojama kitąmet. Šiuo metu, anot mero patarėjo, baigtas rytinio fasado restauravimas, dalinai restauruotas šiaurinis fasadas. Darbai pradėti prie pietinės pusės, o kitais metais, kai leis oro sąlygos, bus atnaujintas vakarinis šventovės fasadas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA