Nuo pirmųjų minučių intrigos nepalikę žalgiriečiai šventė triuškinančią pergalę Pasvalyje | Kas vyksta Kaune

Nuo pirmųjų minučių intrigos nepalikę žalgiriečiai šventė triuškinančią pergalę Pasvalyje

delfi.lt 2022/11/20 21:37
„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Sekmadienio vakarą aštuntą sezono pergalę per devynerias rungtynes „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo Kauno „Žalgirio“ (8-1) komanda.

Ant bangos esantis Kauno klubas išvykoje 92:59 (24:14, 23:13, 25:21, 20:11) sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3-6).

Po šios pergalės devintajame ture, „Žalgiris“ išlieka vienvaldžiu „Betsafe-LKL“ čempionato lyderiu.

Kazys Maksvytis šiose rungtynėse suteikė poilsio komandos lyderiams. Dvikovai nebuvo registruoti amerikiečiai Keenanas Evansas ir Kevarriusas Hayesas, o į sudėtį įtrauktas Arnas Butkevičius ant parketo nepraleido nė sekundės.

Pergalė Pasvalyje pažymėta ir „Žalgirio“ jaunojo talento Dovydo Giedraičio sugrįžimu. Po sunkios traumos sveikstantis gynėjas rungtyniavo beveik 22 minutes ir prie pergalės prisidėjo 7 taškais bei 3 atkovotais kamuoliais.

Dar vieną puikų pasirodymą surengė jaunasis „Žalgirio“ aukštaūgis Motiejus Krivas. 17-metis per beveik 22 ant parketo praleistas minutes pelnė 16 taškų ir buvo pats rezultatyviausias komandoje. Centras pridėjo ir 11 atkovotų kamuolių, o iš viso sukaupė net 30 naudingumo balų, kai visa Pasvalio komanda finišavo su 43.

Galingai Pasvalio arenoje atrodė ir Tomas Dimša bei Tyleris Cavanaugh. Jie atitinkamai pelnė po 14 taškų.

„Pieno žvaigždžių“ komandoje rezultatyvimu išsiskyrė 17 taškų pelnęs Ignas Vaitkus. Tik I. Vaitkus kartu su Justu Furmanavičiumi (12 tšk.) šeimininkų komandoje peržengė dviženklę pelnytų taškų ribą.

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ lapkričio 28 dieną žais namuose su BC „Wolves“ klubu. Pasvalio ekipa lapkričio 23 dieną laukia Citadele Karaliaus Mindaugo taurės dvikovos su Jonavos klubu, vėliau, lapkričio 26 dieną, namuose priims Kėdainių ekipą jau „Betsafe-LKL“ pirmenybėse.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA