„Pravalturo“ direktorius V. Mikaitis atsidūrė ligoninėje: be pagalbos jau niekaip | Kas vyksta Kaune

„Pravalturo“ direktorius V. Mikaitis atsidūrė ligoninėje: be pagalbos jau niekaip

Lrytas.lt 2022/11/19 18:55
Lrytas nuotr.

„Pravalturo“ direktorius Vytautas Mikaitis atsidūrė ligoninėje. Iš pradžių žinomas vyras užsikrėtė koronavirusu, o ketvirtadienį vakare nugaros srityje pajautė nepakeliamus skausmus ir nutarė kreiptis į medikus.

Istorija jis pasidalijo socialinio tinklo paskyroje. Pasakojimu V.Mikaitis sutiko pasidalyti ir su lrytas.lt skaitytojais.

„Susitarėm su mama. Varom savaitei į Afriką. Atėjo laikas skristi, mamai neatėjo viza, man iš vakaro pakilo temperatūra. Visi ženklai rodo, kad kažkas negerai. Nusprendžiu neskristi, dingsta ne patys pigiausi bilietai. Nueinu pasičekint, kas yra. Jums – covidas. Per 2,5 metų visgi pasigavo.

Ir žinau, kur gaudė, Panevėžyje, kai vyrukai šniūrais apsikabinėjo ir gerbė po vidurnakčio. Pora dienų ir viskas praėjo. Užvakar nugara pradėjo rodyt ženklus. Klausia draugai – gal ką neįprasto darei? Taip. Sąžiningai valiau virtuvę. Saulės užtemimas dažniau įvyksta. Po pietų nugaros apačia nusprendė skaudėt ir paserviruoti puokštę nepatogumų. Jei sėdi – neatsistosi, jei stovi – neatisėsi.

Skausmas taip kerta per nugarą, kad turi atsisakyt visų elementarių planų. Mintyse atsistoji, bet tik pradėjęs veiksmą supranti, kad tai ponų išmislas. Be pagalbos jau niekaip“, – feisbuke pasakojo V.Mikaitis.

Sunkiai pakenčiamas skausmas paskatino kreiptis į medikus, tad savaitei V.Mikaitis buvo paguldytas į Kaune esančią ligoninę.

„Man ligoninės patinka (jei labai neskauda). Čia tiesiog dingsta išsi****nėjimai. Tampi paprastu žmogeliuku ir džiaugiesi, kad tavimi rūpinasi. Paprastas maistas primena, kad žmogui daug nereikia, kad esame žymiai menkesni, nei vaizduojam.

„Neva nevalgysiu, nes aš aukštesnės klasės žmogus“. Gydytojai puikūs, seselės paslaugios. Viskas nuostabu. Tiesiog kai kažkas atsitinka su sveikata mes grįžtam prie žmogiškumo, bendravimo, lankymo, dėmesio ir rūpinimosi vieni kitais. Tiek draugų per gimtadienį neatėjo. Ačiū, nugara, už tokias situacijas tik tu neskaudėk“, – tokiais žodžiais įrašą baigė jis.

Naujienų portalui lrytas.lt V.Mikaitis pasakojo, kad kol kas tiksli diagnozė – nėra aiški. Pirmadienį jo laukia išsamūs tyrimai.

„Dabar vyksta konsultacijos, lašinamos lašelinės, geriami vaistai ir lankausi pas fizioterapeutą“, – lrytas.lt apie gydymą pasakojo jis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA