Žiemiški orai įsitvirtina: savaitgalį sulauksime sniego ir gūsingo vėjo | Kas vyksta Kaune

Žiemiški orai įsitvirtina: savaitgalį sulauksime sniego ir gūsingo vėjo

KAS.VYKSTA.KAUNE.INF, BNS 2022/11/19 09:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad šeštadienį Lietuva atsidurs tarp dviejų ciklonų. Vyraus debesuoti, vakariniuose ir pietiniuose regionuose su pragiedruliais orai.

Didesnėje šalies dalyje negausiai snigs, intensyvesnio sniego sulauks Biržų, Rokiškio, Zarasų ir Ignalinos rajonai.

Vėjas besikeičiančios krypties, pūs 4-9 m/s greičiu. Aukščiausia temperatūra apie vidurdienį pasieks 1-5 laipsnius šalčio.

Vairuotojams teks būti atidesniems dėl plikledžio ir suvažinėto slidaus sniego.

Sekmadienį atsitraukus atmosferos frontams, truputį pasnigs tik tai vietomis. Kai kur išsilaikys plikledis. Vėjas naktį besikeičiančios krypties, vidutinis, dieną pasisuks iš pietryčių ir taps gūsingas.

Temperatūra naktį pažemės iki 5–10, pajūryje iki 2–4 laipsnių šalčio. Dieną termometrai rodys nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Pirmadienį per Lietuvą slinks atmosferos frontas, kuris vėl padidins debesuotumą. Naktį pasnigs daugelyje vietovių, dieną kai kur, didesnė tikimybė šalies pietvakariuose. Pietryčių vėjas išliks žvarbus ir gūsingas, tad daug kur gali pustyti, o naktį net kilti silpnos pūgos. Negalima bus atsipalaiduoti ir dėl slidžių kelių bei šaligatvių.

Temperatūra nakties metu svyruos tarp 4–9, pajūryje 1–3 laipsnių šalčio, dieną pasiskirstys nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Įspėja saugotis slidžių kelių

Dėl buvusio ar besitęsiančio snygio valstybinės reikšmės keliai šeštadienio rytą Lietuvoje yra provėžoti, slidūs, vietomis susiformavęs plikledis, pranešė kelininkai.

Anot Lietuvos automobilių kelių direkcijos, ypač sudėtingos sąlygos yra Šiaulių apskrityje.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose šalies keliuose puraus ar prispausto sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 centimetrų.

Slidžius ir provėžotus kelių ruožus barsto ir valo kelininkai, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Klaipėdos, Kauno ir Utenos apskrityse be kritulių, kitur snygis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA