„NEWMAN Clinic“ plastikos chirurgas apie pokyčius po gimdymo: „Apsilankymas pas specialistą gali sugrąžinti pasitikėjimą savimi“ | Kas vyksta Kaune

„NEWMAN Clinic“ plastikos chirurgas apie pokyčius po gimdymo: „Apsilankymas pas specialistą gali sugrąžinti pasitikėjimą savimi“

Organizatorių nuotr.

Tiek nėštumas, tiek gimdymas – labai individualūs etapai, kuriuos kiekviena moteris išgyvena vis kitaip. Jei dalis naujagimių mamų jaučiasi sugrįžusios į ankstesniąsias kūno formas jau po pirmųjų kelių mėnesių, kitos dar ne vienerius metus bando susigyventi su pasikeitusiu kūnu. Paklaustas apie nepageidaujamus moterų kūno pokyčius po gimdymo „NEWMAN Clinic“ plastikos chirurgas Karolis Černauskis pataria: svarbiausia išdrįsti kreiptis ir išgirsti profesionalią specialisto nuomonę.

Pokyčiai lydi kiekvieną

Nėštumas ir vaiko gimimas paženklinti emocijų karusele: nuo euforijos iki nuovargio, nuo visą apimančio džiaugsmo iki baimės bei neužtikrintumo. Bėgant dienoms, savaitėms ir mėnesiams emocijos kiek aprimsta, o nusistovėjusi dienotvarkė įneša daugiau ramybės. Tiesa, moteris lydi pokyčiai, susiję ne tik su naujuoju šeimos nariu, bet ir po nėštumo bei gimdymo atsiradusiais kūno pokyčiais. Vienoms jie – nežymūs, kitoms – keliantys didelį diskomfortą ar net psichologines problemas.

„Tarp dažniausiai moterų įvardijamų, diskomfortą keliančių palydovų po gimdymo yra stipriai padidėjęs kūno svoris, išsipūtęs pilvas, perteklinė pilvo oda, tuščios ar pasikeitusios formos krūtys, strijos skirtingose kūno zonose, nepageidaujamos riebalų sankaupos. Po gimdymo išsiskyrę pilvo raumenys gali sukelti ir didelius nugaros skausmus, virškinimo sutrikimus, laikysenos problemas ar net lemti šlapimo nelaikymą.

Dėl visų šių kūno pokyčių neretai atsiranda ir psichologinių iššūkių: kompleksų, sumažėjusio pasitikėjimo savimi ar net nori vengti intymumo, vedančio į santykių problemas“, – sako Kaune įsikūrusios „NEWMAN Clinic“ plastikos chirurgas Karolis Černauskis.

Nors dalis moterų pogimdyvinius pokyčius išgyvena ne vienerius metus, visi jie, anot specialisto, gali būti išsprendžiami. Dalis jų – su subalansuota mityba bei reguliariu ir kryptingu fiziniu aktyvumu, kiti – su specialistų pagalba.

„Viena iš pagrindinių sąlygų, vedanti į greitą atsistatymą yra fizinis aktyvumas. Nesvarbu kokio tipo užsiėmimai moteriai priimtiniausi, visi – jie naudingi. Užsiėmimų metu galima sutvirtinti išsiskyrusius pilvo ir kitus kūno raumenis, atsikratyti nepageidaujamų kilogramų ir pagerinti bendrąją emocinę savijautą. Žinoma, aktyvumą būtina derinti ir su tinkama, subalansuota mityba“, – sako chirurgas.

Po pusės metų nuo žindymo pabaigos

Jei sutvirtinti kūną ir padailinti formas galima individualiomis pastangomis, atstatyti krūtų formą bei atsikratyti odos pertekliaus pilvo zonoje sporto ar mitybos pagalba – nepavyks. Susiduriant su šiomis problemomis specialistai rekomenduoja apsvarstyti plastinės chirurgijos atveriamas galimybes.

Plastikos chirurgas Karolis Černauskis / Organizatorių nuotr.

„Kaip suprasti, ar jums verta pasikonsultuoti su chirurgu? Kalbant apie pilvo zoną, pirmasis požymis, jog prasiskyrė pilvo raumenys – iš ryto vos išgėrus vandens ar lengvai papusryčiavus ryškiai išsipučiantis pilvas. Taip pat po gimdymo gali deformuotis bamba, dingti pilvo plokštumas, atsirasti odos perteklius apatinėje pilvo dalyje. Kalbant apie krūtis, verta pasikonsultuoti, jei moteris išgyvena dėl formą ir stangrumą praradusių, tarsi ištuštėjusių krūtų. Tiek pilvo, tiek krūtinės plastikos operacijų yra įvairių rūšių, tad tinkamai įvertinti operacijos poreikį gali tik specialistas“, – sako Karolis Černauskis.

Kaune veikiančioje „NEWMAN Clinic“ moterims atliekamos kelių skirtingų rūšių pilvo plastikos operacijos. Tai – mini, klasikinė, prailginto pjūvio, 360 laipsnių bei atvirkštinė pilvo plastika. Tuo tarpu krūtys gali būti atstatomos didinant jas implantais arba nuosavais riebalais. Susiduriant su stangrumą praradusia, tarsi tuščia krūtine, gali būti atliekamas tik krūtų pakėlimas arba pakėlimo kombinavimas su krūtų didinimo implantais.

„Galima atlikti ir kombinuotą procedūrą, kurios metu atliekama tiek krūtų, tiek pilvo plastika. Nors tokia operacija trunka kiek ilgiau, vienu kartu ir pilvo, ir krūtų zona atgauna turėtas ar įgyja net geresnes formas. Į specialistą pirmai konsultacijai moterims rekomenduojame kreiptis praėjus bent pusei metų nuo žindymo krūtimis pabaigos, išryškėjus tikrosioms kūno formoms.

Operaciją galime atlikti dar po kelių mėnesių. Tuo tarpu po operacijos moteris komfortiškai pradeda jaustis praėjus maždaug mėnesiui“, – sako „NEWMAN Clinic“ plastikos chirurgas.
Taip pat, chirurgo teigimu, klinikos pacientėms neretai aktualus ir riebalų sankaupų šalinimas iš šlaunų, juosmens, pilvo ir kitų zonų. Tam atliekamos pažangios riebalų nusiurbimo operacijos, nusiurbtus riebalus leidžiančios panaudoti ir kitose kūno srityse. Pavyzdžiui, paryškinant sėdmenis.

Tiesa, jei moteris planuoja dar vieną ar daugiau nėštumų, tuomet specialistai pataria plastines operacijas atlikti tik po visų suplanuotų gimdymų.

Nuo šoko iki laimės ašarų

Paklaustas apie tai, kaip moterys reaguoja į rezultatus po operacijos, Karolis Černauskis atskleidžia, jog būna tiek šoko, tiek laimės ašarų.

„Paprastai tariant, į moterų veidus sugrįžta ryškios šypsenos, pasitikėjimas savimi. Dingsta noras slėptis po platesniais rūbais ar baimė pasirodyti paplūdimyje, baseine. Matydamas, kaip laisvai pradeda jaustis pacientės, rekomenduoju nebijoti ir išgyvenant diskomfortą – kreiptis į specialistus. Konsultacija nebūtinai reiškia pasiruošimą vienai ar kitai operacijai. Tik išanalizavęs individualų atvejį specialistas gali pasiūlyti efektyviausius sprendimus“, – sako chirurgas.

Kaune, adresu S. Žukausko g. 2B įsikūrusioje „NEWMAN Clinic“ teikiamos ne tik plastinės chirurgijos, bet ir abdominalinės, nutukimo chirurgijos, endokrinologijos, dietologijos, psichologijos ir psichoterapijos, ultragarsinių tyrimų bei gydomųjų masažų paslaugos. Sužinoti daugiau ar rezervuoti laiką konsultacijai galima susisiekus nurodytais kontaktais čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA