Pavojinga sankryža „Via Baltica“ magistralėje sulauks pokyčių | Kas vyksta Kaune

Pavojinga sankryža „Via Baltica“ magistralėje sulauks pokyčių

„Kas vyksta Kaune“ pradeda apžvelgti, vairuotojų manymu, eismo dalyviams pavojingiausias vietas mieste ir Kauno regione. Viena tokių – Kalvarijos gatvės ir „Via Baltica“ sankirta, kurioje į judrią magistralę tenka sukti be greitėjimo juostos.

Anot vairuotojų, šioje „Via Baltica“ dalyje galima judėti ne greičiau kaip 90 km/val., atkarpa įeina į vidutinio greičio matuoklio zoną, tačiau išsukti į greitkelį Akademijos kryptimi sudėtinga, ypač vilkikams.

Iš esmės greitėjimo juosta paverstas neasfaltuotas kelkraštis. Skaitytojų teigimu, dar sunkiau į magistralės srautą įsilieti tamsiuoju paros metu, kai akina dideliu greičiu atvažiuojančių automobilių šviesos ir sunku įvertinti atstumą iki transporto priemonių.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji komunikacijos vadybininkė Eglė Nemanytė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad sprendžiant A5 kelio ir Kalvarijų gatvės sankryžos įrengimo klausimą, 2022 m. gegužės 20 d. pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su investuotoju.

Šis įsipareigojo parengti valstybinės reikšmės magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ruožo nuo 11,75 iki 12,10 km kapitalinio remonto techninį darbo projektą bei įgyvendinti kelio tiesimo darbus.

Dabar vyksta projektavimo darbai, kuriuos planuojama atlikti 2022–2023 metais. Projekto įgyvendinimas apims lėtėjimo ir greitėjimo juostų įrengimą Kalvarijų gatvės ir magistralinio kelio „Via Baltica“ sankirtoje.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA