VSAT kategoriškai neigia baltarusių pranešimus: teiginiai apie lavonus absurdiški | Kas vyksta Kaune

VSAT kategoriškai neigia baltarusių pranešimus: teiginiai apie lavonus absurdiški

Asociatyvi / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) paneigė ir absurdiškais pavadino baltarusių pasieniečių pranešimus, esą Lietuvos pasieniečiai vertė neteisėtą migrantą gabenti savo tautiečio lavoną prie sienos.

„Kategoriškai neigiam, kad gali būti lavonų gabenimai, tokie teiginiai vertinti kaip absurdiški“, – BNS penktadienio vakarą sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis.

„Baltarusijos pareigūnai jau ne pirmą kartą platina tokio pobūdžio pranešimus, tai buvo prieš metus, tai tęsiasi ir dabar. Nė vienas migrantas, kuris sulaikomas prie Baltarusijos sienos, nėra apgręžiamas be įvertinimo, kokia yra jo sveikatos būklė. Esant net mažiausiai abejonei kviečiami greitosios pagalbos medikai,“ – BNS sakė VSAT atstovas.

Pasak jo, taip pat vertinama drabužių ir avalynės būklė, jei jie netinkami, Lietuvos pasieniečiai duoda kitus.

Baltarusijos pasieniečiai savo tinklalapyje pranešė, esą ketvirtadienio vakarą pasienyje su Lietuva esą jie aptiko du vyrus, vienas jų nerodė gyvybės ženklų. Atvykusi greitoji pagalba užfiksavo mirties faktą, o kitą dėl nušalimų ir išsekimo pristatė į ligoninę.

Pasak baltarusių pasieniečių, esą per apklausą Afganistano pilietis papasakojo, kad Lietuvos pareigūnai atvežė jį kartu su lavonu prie pasienio tvoros. Paskui, grasindami ginklais, privertė tempti kūną į Baltarusijos pusę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA