Kauno kolegijos Verslo fakulteto alumnai prisiminė studentiškus laikus | Kas vyksta Kaune

Kauno kolegijos Verslo fakulteto alumnai prisiminė studentiškus laikus

/ Kauno kolegijos nuotr.

Lapkričio 16 dieną, Kauno širdyje, į nuotaikingą šventę „VF grupiokų dūzgės 2022“ antrąjį kartą susibūrė visų laikų Kauno kolegijos Verslo fakulteto absolventai. Užkurti prisiminimų laiko mašiną ir pasileisti į kartais išdykėliškus, kartais nerūpestingus, tačiau šiltus ir nostalgiškus studentavimo laikus bendruomenė kvietė susitinkant su seniai matytais dėstytojais bei buvusiais studijų draugais.

Tardamas sveikinimo žodį Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas dr. Mindaugas Misiūnas džiaugėsi, kad gausus būrys sugrįžusių absolventų vienaip ar kitaip palieka pėdsaką kolegijos istorijoje, o už nudirbtų darbų prasmę kalba ne žodžiai, bet rezultatai: tarptautinių ekspertų, vertinusių verslo krypties studijų programas, skirti itin aukšti balai, kurių nėra gavusi nei viena studijų programa Lietuvoje ne tik kolegijų, bet ir universitetų sektoriuje.

„Susitinkame antrąjį kartą toje pačioje erdvėje neatsitiktinai. Susitinkame lapkričio viduryje, minėdami tarptautinę studentų dieną, tam, kad atsimintumėte laikus, kai buvot studentai, tam, kad burtųsi mūsų alumnų šeima“, – sveikinimo žodį renginio dieną tarė Verslo fakulteto dekanė Dalia Ilevičienė, pridurdama, kad tikslai burti skirtingas alumnų kartas, vykdyti jau pradėtus darbus, bendrauti ir bendradarbiauti fakultete išliks ir toliau.

Renginio metu pristatytas praėjusių metų pažadas įsteigti oficialų simbolį, jungsiantį esamas ir būsimas absolventų kartas. Įgyvendinat duotą žodį, dar pavasarį Kauno kolegijos Verslo fakulteto kiemelyje pasodinta sakurų alėja, kurios užuomazgas, įsteigdami alumnų fondą, įgyvendino ilgamečiai fakulteto socialiniai partneriai, audito, apskaitos, mokesčių, teisinių ir finansinių verslo konsultacijų įmonė „Grant Thornton Baltic UAB“.

„Noriu pasidžiaugti, kad mes, kaip socialiniai partneriai, ir jūs, Kauno kolegija, turime tokią draugystę, kurios dėka pavyksta įgyvendinti nuostabias iniciatyvas. Mūsų bendradarbiavimo dėka, tikiu, įgyvendinsime dar ne vieną projektą, o alumnų fondo įsteigimas yra tikrai reikšmingas žingsnis link to bendradarbiavimo puoselėjimo“, – renginio dieną džiaugėsi „Grant Thornton Baltic UAB“ auditorė Jurgita Matulaitienė, tikėdama, kad įmonės ir kolegijos draugystė bus puoselėjama dar ne kartą ne tik tokiuose renginiuose, bet ir po sakurų alėjos žiedais.

Šventės metu pasidžiaugta, kad šiais metais, vardan iniciatyvos dar glaudžiau stiprinti ryšius su buvusiais fakulteto studentais, alumnų fondą papildė naujų partnerių, – konsultacijų ir mokymų kompanijos „SDG“ ir finansų valdymo paslaugų centro „Aurita“, – skirta finansinė parama.

Renginio žiūrovų šypse¬nų, juoko, o protarpiais ir nuostabos netrūko diskusijos „Be tabu su alum(nu)“ metu, kurios metu buvę fakulteto studentai dalijosi įžvalgomis apie studentavimo metus. Iš Sakartvelo kilęs ir Verslo fakultete studijas baigęs, Lietuvoje jau šešerius metus gyvenantis Davit Kldiashvili dėkojo Almai mater už galimybę atrasti save. „Mano gyvenimas labai pasikeitė atskrendant čia ir tai, kad aš kalbu lietuviškai, yra Kauno kolegijos dėka. Aš visada sakiau, kad Kauno kolegija yra mano antrieji namai ir tuomet, kai man skambindavo tėvai, visada sakiau jiems, kad esu namuose, dėl to jie mažiau jaudinosi dėl manęs“, – džiaugėsi jis.

Kauno kolegijos Turizmo ir viešbučių vadybos pirmosios laidos absolventė, Į šią aukštąją mokyklą įstojusi tuomet, kai institucija dar tik pradėjo savo veiklą ir jau 17 metų Kauno kolegijoje Turizmo ir viešbučių vadybos studentams dėstanti Aušra Liorančaitė matavo pažangos erdves laiko tėkmėje.

„Kai aš atsimenu tą kolegiją, į kurią įstojau, kurioje pradėjau dirbti ir kurioje praleidau tiek daug laiko, aš matau, kaip mes stipriai patobulėjome. Mes nuėjome tūkstantmyliais žingsniais, bet negalime sustoti, mes turime eiti dar sparčiau… Ir galvoju, kad tie žmonės, kurie yra čia, kurie ateina ir prisimena, realiai ir prisideda prie to, kad mes tobulėtume“, – dalijosi įžvalgomis lektorė-alumnė.

Raseinių savivaldybės referentė, fakulteto absolventė Ema Uosytė linkėjo ir toliau išlaikyti šį artimą bei šiltą kontaktą su buvusiais ir esamais studentais. „Šiandien sugrįžus į Kauno kolegiją ir susitikus su dėstytojais, darbuotojais pajauti, kad tai nėra svetimas bendravimas. Ypač, kad turiu su kuo palyginti, nes baigiau kitoje aukštojoje mokykloje magistro studijas… Šis bendravimas su studentais yra nepalyginamas ir norisi grįžti čia vien dėl to, nes čia esi lygus su kitais“, – aukštosios mokyklos išskirtinumą pabrėžė ji.

Praėjusiais metais diskusijoje dalyvavęs Kauno kolegijos Verslo fakulteto absolventas Andriaus Aleknavičiaus (Alekna) šiais metais kartu su atlikėja Otreya kaitino dūzgių atmosferą muzikine programa, o smagią bendrystės atmosferą įkūnijo alumnams įsteigtos rėmėjų dovanos.

Verslo fakultete absolventų susitikimai jau tapę tradicija, tačiau iniciatyva megzti ryšius nuotaikingai, susitinkant Kauno „Žalgirio“ arenoje, įgyvendinama antri metai iš eilės. Nuo Kauno kolegijos įsikūrimo pradžios studijas Verslo fakultete baigė daugiau kaip 10 tūkst. įvairių sričių absolventų – ambicingų, žingeidžių, kūrybiškų ir atkaklių asmenybių.

Alumnas šio fakulteto bendruomenei reiškia tiltą ilgalaikei draugystei ir abipusiam ryšiui palaikyti – sudaromos sąlygos tobulinti kompetencijas kolegijos organizuojamuose renginiuose, padedant atrasti save naujose akademinėse bei projektinėse veiklose ir kviečiant aktyviai dalintis gerąja patirtimi su rinkos naujokais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA