„Revolut Payments“ skirta 70 tūkst. eurų bauda | Kas vyksta Kaune

„Revolut Payments“ skirta 70 tūkst. eurų bauda papildyta banko komentaru

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos bankas patikrino, kaip elektroninių pinigų įstaiga „Revolut Payments“ UAB nagrinėjo vartotojų skundus, ir nustatė Mokėjimų įstatymo pažeidimą. Įstaiga ne visus skundus nagrinėjo, kaip nurodyta teisės aktuose, nustatyta atvejų, kai ji teikė neišsamius, neargumentuotus atsakymus, ne visada laikėsi terminų.

Kaip trečiadienį nurodė Lietuvos bankas, šių metų vasarą „Revolut“ grupė sujungė „Revolut Payments“ UAB ir „Revolut Bank“ UAB. Kadangi pastarasis perėmė elektroninių pinigų įstaigos teises ir pareigas, Lietuvos bankas jį įpareigojo iki kitų metų pradžios užtikrinti, kad visi per banko programėlėje esantį pokalbių langą gaunami klientų skundai būtų registruojami, nagrinėjami ir atsakymai į juos pateikiami, kaip tai nustatyta teisės aktuose, o klientai būtų tinkamai informuojami.

„Revolut Bank“ UAB taip pat turės pateikti Lietuvos bankui išorės konsultantų įmonės išvadą apie reikalavimų įgyvendinimą. Be to, „Revolut Payments“ UAB per nustatytus terminus nepatvirtino metinių finansinių ataskaitų rinkinio ir nepriėmė sprendimo dėl pelno (nuostolio) paskirstymo, laiku Lietuvos bankui nepateikė audituotų metinių finansinių ataskaitų rinkinio ir auditoriaus išvados.

Už šį Finansų įstaigų įstatymo reikalavimų pažeidimą „Revolut Bank“ UAB, kaip „Revolut Payments“ UAB teisių ir pareigų perėmėjui, skirta 70 tūkst. eurų bauda. Lietuvos bankas pažymi, kad minėtas pažeidimas jau yra pašalintas.

„Revolut Bank“ UAB trumpą laiką taip pat nevykdė didelių pozicijų normatyvo aukščiausiu konsolidavimo lygiu. Tai neturėjo esminių padarinių banko veiklai, „Revolut Bank“ UAB pažeidimą operatyviai pašalino, todėl Lietuvos bankas pritaikė švelniausią poveikio priemonę – viešai skelbia apie šį pažeidimą.

Naujienų agentūra BNS primena, kad pertvarkęs ir konsolidavęs grupės įmones „Revolut“ bankas šiemet tapo trečiuoju pagal turtą banku Lietuvoje – jo rinkos dalis padidėjo iki 16,4 proc. Banko turtas birželio pabaigoje buvo vertinamas 8,2 mlrd. eurų.

„Revolut Bank“ banko licenciją Europos Centrinis Bankas suteikė pernai gruodį. Bankas yra pasaulinė finansų platformos „Revolut“, kuri skelbia turinti 18 mln. klientų visame pasaulyje, dalis.

Papildyta 19.23 val.

Lietuvos banko nustatytus pažeidimus trečiadienio vakarą pakomentavo „Revolut“ komunikacijos vadovė Baltijos šalims Akvilė Adomaitytė: „Į Lietuvos banko išsakytas pastabas atsižvelgėme ir jas ištaisėme, pagal pasiūlymus klientų aptarnavimą gerinsime ir toliau.

Mūsų progresas tobulinant klientų aptarnavimą jau dabar rodo, kad esame teisingame kelyje: vidutinį pagalbos laukimo laiką sumažinome iki mažiau nei 2 minučių, per praėjusius metus gavome mažiau nusiskundimų nei užpernai, nors klientų skaičius išaugo keliais milijonais.

Apgailestaujame, kad metinę audituotą finansinę ataskaitą pateikėme vėluodami. Tai lėmė techninės priežastys, susijusios su vidiniais procesais. Jas pašalinome, kad situacija nepasikartotų.

Įvykis, susijęs su didelių pozicijų reikalavimu, nutiko vykdant įmonių grupės restruktūrizaciją. Dėl jo 6 dienas elektroninių pinigų įmonei buvo pritaikytas kitoks reguliavimas; tai iškart ištaisėme. Įvykis niekaip nepaveikė klientų lėšų. Tobuliname procesus, kad tokie atvejai ateityje nepasikartotų.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA