Į Kauną susirinks nuožmiausi MMA kovotojai iš viso pasaulio | Kas vyksta Kaune

Į Kauną susirinks nuožmiausi MMA kovotojai iš viso pasaulio

delfi.lt / Linas Jocius 2022/11/15 18:38
Asociatyvi / DELFI nuotr.

„Tai įvykis, kuriam brendome daugiau nei 20 metų“, – tvirtino legendinis MMA sporto šakos kovotojas, treneris, asociacijos „Blade Fights“ įkūrėjas Romualdas Klimavičius, pristatydamas vasario 4-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiantį naują turnyrą. Renginio organizatoriai tikisi, kad tai bus didžiausias ir profesionaliausias MMA turnyras Baltijos šalių istorijoje.

„Lietuvoje šis sportas gyvuoja jau kelis dešimtmečius, sukaupta daug patirties ir sportuojant, ir treniruojant, tačiau visada svajojome pakelti turnyrų kartelę, padaryti juos prestižinius. Todėl „Blade Fights“ varžysis tik nuožmiausi kovotojai – kiekvienam, norinčiam į jas patekti, teks pereiti ilgą kovų ir pergalių kelią. Tikimės, kad tai ne tik sukurs įspūdingą reginį, bet ir padės pakelti šio sporto lygį Lietuvoje,“ – spaudos konferencijoje kalbėjo R. Klimavičius, o jo pažadas, kad jau pirmajame turnyre pasirodys ne viena šio sporto žvaigždė, palieka nemenką intrigą.

Jau dabar žinoma, kad Lietuvai atstovaus Žygimantas Ramaška, kurio laukia akistata su Tailando bokso legenda, žinomu MMA kovotoju Fabio Pinca. Be jų laukiama atvykstant garsių kovotojų iš Mianmaro, Brazilijos, Japonijos, Tailando, Prancūzijos bei kitų šalių, jų sąrašą turnyro organizatoriai atskleis artėjant renginiui.

Mintimis apie debiutinį turnyrą pasidalino jo organizatorius R. Klimavičius.

– „Blade Fights“ – nauja organizacija, kas jos steigėjai?

– Tai Gediminas Jaunius, Tomas Skamaročius ir aš. Man ši idėja, kaip buvusiam sportininkui, seniai nedavė ramybės. Buvo bandymų ją realizuoti anksčiau, bet dėl įvairių priežasčių nepavyko.

Lemtingas susitikimas su Tomu leido tą svajonę realizuoti. Sutapo vizija, požiūriai, ėmėmės darbų. Noriu pasidžiaugti, kad renginys Kaune, juk šis miestas – kovinių menų meka Lietuvoje. Be to, renginys vyks didžiausioje arenoje.

– Ar sudėtinga į naują renginį pakviesti gerus kovotojus?

– Nėra sudėtinga, jau pirmajame turnyre kovotojams galime pasiūlyti gerus honorarus. Pagal jų dydį esame konkurencingi vienai didžiausių Lenkijos KSW organizacijai. Ji turi kontraktą net su JAV žiniasklaidos gigante ESPN.

Mūsų honorarai konkurencingi Europoje, kai turi ką pasiūlyti kovotojui, jam nesunku apsispręsti. Žinoma, įvairių sportininkų yra, vieni ilgai kovoja, kiti bijo taisyklių, kito treneris piktas, gal neišleidžia. Pasaulyje daug gerų kovotojų, norinčių pasirodyti didelėse arenose, tad problemų susitarti nėra.

– Jūs patys į kokius kovotojus kreipiate dėmesį ir kokius norite matyti Kaune?

– Žiūrovams įdomiausi vardą turintys kovotojai. Rasti praeityje spindėjusių atletų, turinčių vardus nėra sunku, klausimas, ką jis pademonstruos ringe.

Sunkiausia gauti dabar spindinčių, vardą turinčių kovotojų, jų didelė startinė kaina. Paprastai su tokiais vyksta ilgos derybos, be to, turi parinkti jam oponentą. Bet koks varžovas netinka, niekam nebus įdomu, jei kova truks keliolika sekundžių.

Įdomu pakviesti dabar aktyviai kovojančias žvaigždes bei jau patirties bagažą turinčius, motyvuotus atletus, galinčius ateityje kilti į dar aukštesnį lygį. Matau nišą, kad mes galime dominti būtent jau žinomus, bet dar perspektyvius kovotojus.

– Iš kurios lentynos Žygimantas?

– Tai MMA kovotojas, turintis virš 100-o kovinio sambo akistatų patirties. Tai Europos ir pasaulio kovinio sambo vicečempionas, laimėjęs ne vieną MMA komercinį turnyrą.

Kuo jis man patinka? Jis jaunas, vadinasi – alkanas kovotojas. Jis nori kilti į aukštesnį lygį, todėl nesirenka varžovo. Peržiūrėjau jo kovas, Žygimantas labai agresyvus, kibus, nenuspėjamas, jau turintis patirties ir labai gerai atrodantis ringe.

Jei klaustumėte, kas yra favoritas jo kategorijos kovose, tai tarp keturių atletų, kurie pretenduos į turnyro nugalėtojo vardą, nėra aiškaus lyderio. Žygimantas stos į kovą prieš prancūzą Fabio Pincą, jis – Tailando bokso legenda, dabar sėkmingas MMA kovotojas. Jie susitiks pirmame pusfinalyje, kito pusfinalio kovotojus atskleisime kiek vėliau.

– Kaip įsivaizduojate „Blade Fights“ turnyrų ateitį ir galimą geografiją?

– Planai ambicingi, bet pradžiai reikia iškepti pirmą blyną. Žinoma, žiūrime į priekį, turime viziją. natūralu, neapsiribosime tik Lietuvos rinka. Organizacijos finansinę sėkmę lemia keli aspektai, vienas jų – internetinės, mokamos transliacijos, kitas dalykas – žiūrovai arenoje.

Lietuva nėra galutinė stotelė ir mūsų tikslas nėra tik Lietuvos kovotojai. Norėsime plėstis į kitas rinkas. Negaliu visko atskleisti, bet viena dominančių rinkų – Afrikos regionas.

– Koks pirmo renginio biudžetas?

– Didelis, labai (šypsosi). Programa plati, ne tik aukšto lygio kovos, bet ir šou programa, aukščiausio lygio vaizdo transliacija. Laukia įdomi, darbinga žiema, bet nėra jokios baimės.

Šiuose darbuose jaučiuosi kaip žuvis vandenyje. Taip, jaudulio netrūksta, tai natūralu, jei jo nebūtų, vadinasi, ne tuo keliu eini. Turi būti ir azarto gyvenime.

Ypatingam renginiui – ypatinga transliacija

Pasak būsimos transliacijos režisieriaus Tomo Skamaročiaus, rengiantis transliacijoms viskas apgalvojama iki detalių – siekiama, kad renginio ir reginio perteikimo kokybė būtų nepriekaištinga, dinamiška, nestokojanti emocinės ugnies, sykiu – leidžianti giliau pažinti šį sportą.

„Pavyzdžiui, ketiname naudoti specialias Phantom kameras, kurios vaizdą gali fiksuoti net 1000 kartų per sekundę! Tai leidžia kurti įspūdingą sulėtinimo efektą, kuris toks svarbus norint perteikti emocijas ar analizuoti smūgių atakas.

Beje, kovoms fiksuoti naudosime 16-ka kamerų, taigi filmuosime geriausiais rakursais, leidžiančiais atskleisti kovotojų techniką ir meistriškumą bei renginio mastą. Į šį projektą nežiūrime kaip į eilinę eilinių varžybų transliaciją, taigi mums svarbu viskas: nuo garso iki šviesų“, – tvirtino T. Skamaročius.

Sportininkų pasirodymus lydės muzikinis šou

Turnyras išsiskirs ne tik šiam sportui atstovaujančių žvaigždžių pasirodymais, bet ir šou elementais.

„Norime sukurti kur kas daugiau nei mišrių kovos menų turnyrą, taigi sieksime įtraukti kuo įvairesnę žiūrovų auditoriją, sudominti ją ne tik sportininkų, bet ir muzikiniais pasirodymais, repo kovomis, akrobatiniais ir kitokiais numeriais, o prieš pagrindinę kovą žiūrovų lauks ypatinga staigmena – specialiai kurtas kviestinės žvaigždės pasirodymas“, – patikino Kūrybos namų „Elitaz“ vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius.

Renginio organizatoriams rūpi ir šios sporto šakos edukacija: lapkričio 25 dieną Kaune vyks seminaras, kurį ves vienas žymiausių MMA kovotojų iš Nyderlandų, daugkartinis pasaulio čempionas Andy Souwer.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA