Žiniasklaida skelbia apie Lenkijoje nukritusias Rusijos raketas: per sprogimą žuvo du žmonės | Kas vyksta Kaune

Žiniasklaida skelbia apie Lenkijoje nukritusias Rusijos raketas: per sprogimą žuvo du žmonės

delfi.lt 2022/11/15 21:20
Moshe Schwartz „Twitter“ paskyros nuotr.

Skirtingi šaltiniai praneša, kad NATO valstybėje Lenkijoje prie Ukrainos sienos nukrito Rusijos raketos ir dėl to žuvo du žmonės. Dėl įvykio antradienio vakare Lenkijos ministras pirmininkas sušaukė nepaprastąjį posėdį, skelbia express.co.uk, tai patvirtina kiti žiniasklaidos kanalai.

Sprogimas Liublino apylinkėse esančiame Pševovo kaime, maždaug 10 km nutolusiame nuo Ukrainos sienos, įvyko apie 15.40 val. vietos laiku.

Autoritetingai JAV naujienų agentūrai „Associated Press“ aukšto rango JAV žvalgybos pareigūnas teigė, kad du žmonės žuvo į NATO narę Lenkiją įskridus Rusijos raketoms.

Lenkijos premjeras sušaukė skubų Ministrų Tarybos komiteto posėdį

Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis, suderinęs su šalies prezidentu, antradienio vakarą skubiai sušaukė Ministrų Tarybos Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdį. Tai pranešė Lenkijos vyriausybės atstovas spaudai Piotras Mülleris, kuriuo remiasi „Polsat News“.

Jis žurnalistams pareiškė, kad susiklostė „krizinė situacija“, ir paragino juos neskelbti nepatikrintų pranešimų. P. Mülleris nepatikslino, kodėl šaukiamas posėdis, ir žadėjo pateikti daugiau informacijos jam pasibaigus.

Radijo stoties „Radio Zet“ korespondentas neoficialiai pranešė, kad netoli sienos su Ukraina esančiame Pševovo kaime nukrito dvi raketos, žuvo du žmonės. Incidento vietoje dirba policijos, prokuratūros ir kariuomenės atstovai.

Savo ruožtu Liublino radijas pateikia kitą įvykių versiją. Esą grūdų džiovykloje ant svarstyklių užvažiavęs traktorius netikėtai sprogo. Radijas taip pat praneša apie dvi aukas.

Pirmosios reakcijos iš Lietuvos

Solidarumą su Lenkija „Twitter“ tinkle antradienio vakarą išreiškė Gitanas Nausėda. Lietuvos prezidentas pabrėžė, kad turi būti ginamas kiekvienas NATO centimetras.

Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas neakivaizdžiai patvirtino Rusijos įvykdytą raketų ataką prieš Lenkiją ir pasidalijo įrašu savo „Twitter“ paskyroje.

„Mano užuojauta Lenkijos ginklo broliams. Kriminalinis Rusijos režimas paleido raketas, kurių taikiniu tapo ne tik Ukrainos civiliai, bet raketos nukrito ir NATO teritorijoje, Lenkijoje. Latvija stovi išvien su draugais lenkais ir smerkia šį nusikaltimą“, – pareiškė Latvijos gynybos ministras.

Lietuvos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio atstovė spaudai Paulina Levickytė „Delfi“ antradienio vakarą patvirtino, kad toks įvykis Lenkijoje buvo, tačiau pabrėžė, kad ministerija šiuo metu bando išsiaiškinti visas aplinkybes.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas savo ruožtu taip pat teigė, kad kol kas šio įvykio aplinkybės aiškinamos, yra laukiama oficialios Lenkijos pozicijos.

Apžvalgininkas Rimvydas Valatka feisbuke komentuodamas žinias iš Lenkijos rašo, kad anksčiau ar vėliau tai turėjo įvykti: „Rusijos reicho raketa pataikė į Lenkiją. Yra aukų. Ir toliau neduosim vidutinio nuotolio raketų Ukrainai? Lauksim, kol puslaukiniai orkai, leidžiantys raketas, ims daužyti NATO miestus? Su fuhreriu laikas baigti. Premjeras Morawiecki šaukia skubų ministrų tarybos posėdį.“

Antradienį Rusijos kariuomenė smogė Ukrainai stipriausią smūgį nuo karo pradžios. Priešas į Ukrainos miestus paleido apie 100 raketų, kurios daugiausia buvo nutaikytos į kritinės infrastruktūros objektus. Kai kurie analitikai teigia, kad raketų taikinys galėjo būti Lvovas, Ukrainos miestas, esantis maždaug 100 km į pietus nuo Pševovo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA