Po FNTT padidinamuoju stiklu – Kauno valdybos tyrėjas | Kas vyksta Kaune

Po FNTT padidinamuoju stiklu – Kauno valdybos tyrėjas

Asociatyvi / FNTT nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atliekant ikiteisminį tyrimą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos vyriausiojo tyrėjo galimo piktnaudžiavimo, FNTT nedelsdama pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl galimo pareigūno vardo pažeminimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Sprendžiamas tyrėjo nušalinimo nuo atliekamų pareigų klausimas.

Kaip nurodoma FNTT pranešime žiniasklaidai, ikiteisminio tyrimo duomenimis, FNTT tyrėjas galimai neteisėtai atskleidė advokatui ikiteisminio tyrimo duomenis, tarėsi su juo, kaip fiziniam asmeniui padėti išvengti baudžiamosios atsakomybės.

STT patikslina, kad piktnaudžiavimu įtariamas FNTT Kauno apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas V. M., o Marijampolėje veikiantis advokatas V. P. – padėjimu piktnaudžiauti. Siekiant surinkti tyrimui reikšmingų dokumentų, vakar atliktos kratos įtariamų asmenų darbo vietose.

„Atliekant ikiteisminį tyrimą, susijusį su FNTT pareigūnu, mes aktyviai bendradarbiaujame su STT ir teikiame visą reikalingą informaciją. Iškart buvo pradėtas vidinis tarnybinis patikrinimas, vertinama visa tyrėjo veikla, anksčiau priimti sprendimai bei veiksmai atliekant ikiteisminius tyrimus“, – sako FNTT direktorius Rolandas Kiškis.

Pasak tarnybos vadovo, FNTT bus stiprinama imuniteto funkcija užtikrinant korupcijos prevenciją bei korupcinio pobūdžio veikų atskleidimą tarnybos viduje. Tam bus skiriamas ypatingas dėmesys ir stiprinami Imuniteto skyriaus pajėgumai, kad pareigūnų galimo piktnaudžiavimo bei korupcijos atvejai nepasikartotų.

Pranešime pabrėžiama, kad FNTT savo veikloje vadovaujasi aukščiausiais skaidrumo ir moralės standartais, todėl bet kokia veikla, prieštaraujanti skaidrumo ir sąžiningumo principams, nėra ir nebus toleruojama, o tai vykdę asmenys teisės aktų nustatyta tvarka šalinami iš vidaus tarnybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA