Prie Piliuonos įrengtas mažųjų laivų nuleidimo į vandenį slipas | Kas vyksta Kaune

Prie Piliuonos įrengtas mažųjų laivų nuleidimo į vandenį slipas

Mažųjų laivų nuleidimo į vandenį slipas / KRS nuotr.

Prie vandens telkinių – Kauno marių ir Nemuno – įsikūrusi Taurakiemio seniūnija nuo šiol galės didžiuotis naujai įrengta vandens transportui skirta infrastruktūra, slipu.

Penktadienį vyko mažųjų laivų nuleidimui ir iškėlimui skirto slipo atidarymo iškilmės, kuriame dalyvavo ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Galbūt šis projektas nėra labai didelis, tačiau jis reikšmingas vietos bendruomenei. Pakaunės kraštas turtingas savo žaluma, o ši Nemuno pakrantė yra puikus to pavyzdys. Džiaugiuosi, kad šiandien vieną iš gražiausių Taurakiemio seniūnijos vietų atveriame žmonėms ir turistams“, – kalbėjo meras.

Savivaldybės vadovas užsiminė, kad artimiausiu metu mažųjų laivų nuleidimui ir iškėlimui skirtą slipą turės ir Zapyškis.

Nemuno pakrantė, kurioje įrengtas slipas, puikiai pažįstama vicemerui Antanui Nesteckiui, kuris gyvena Taurakiemio seniūnijoje. „Prieš 40 metų čia nieko nebuvo, atvažiuodavome su šeima čia išsimaudyti. Smagu, kaip viskas pasikeitė ir išgražėjo. Kas žino – galbūt kažkada čia atsiras ir laivų prieplauka“, – užsiminė A. Nesteckis.

Meras kartu su vicemeru rangovams UAB „Doresta“ įteikė padėkas už puikiai ir greitai įgyvendintą projektą, o rangovai bendruomenei padovanojo sakuros medį, kurį renginiai svečiai iškart ir pasodino prie Nemuno.

„Mūsų seniūnijoje daug gyventojų turi nuosavus laivelius, katerius, o privažiavimas prie upės buvo labai prastas ir nesaugus. Nuo šiol žvejai turės puikias sąlygas“, – teigė Taurakiemio seniūnė Danutė Glinskienė.

Kad infrastruktūra įrengta tinkamai patvirtino ir pats tėvas Nemunas, kuris atplaukė į šventę. „Be mano žinios ir leidimo niekas į mano valdas neįplauks“, – pabrėžė Nemunas, tačiau svečiams įteikus dovanų, prigaudytų žuvų, jis atlyžo ir leido žvejams nuleisti valtis.

Įrengta nauja infrastruktūra sudarys palankias sąlygas padidinti Nemunu keliaujančių asmenų srautus.

Slipas suprojektuotas iš gelžbetoninių kelio plokščių, ant gamtinio žvyro pagrindo su gruntus atskiriančia geotekstile, slipo kraštai sustiprinti akmenų prizmėmis. Slipo plotis 4,50 m, ilgis – 18,80 m.

Prie slipo rangovai įrengė automobilių stovėjimo aikštelę su apšvietimu, paklojo drenažą. Gyventojų patogumui šalia slipo pastatyti stalai ir suoliukai, atliekų konteineriai.

Visi darbai kainavo 241 tūkst. eurų: beveik 18 tūkst. skyrė Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra, likusią sumą – Kauno rajono savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA