J. Kazlauskas ragina imtis veiksmų dėl Eurolygos šventės Kaune: „Velnias žino, kada kitą kartą turėsime tokią galimybę“ | Kas vyksta Kaune

J. Kazlauskas ragina imtis veiksmų dėl Eurolygos šventės Kaune: „Velnias žino, kada kitą kartą turėsime tokią galimybę“

Lrytas.lt / Tomas Gustas 2022/11/12 16:04
Jonas Kazlauskas / lrytas nuotr. ir montažas

Viena iš didžiausių šio sezono Eurolygos intrigų sprendžiasi ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų – laikas tirpsta, o vis dar nėra aišku, kur bus rengiamos šio turnyro finalinio ketverto varžybos. Tarp pagrindinių kandidatų vis dar yra įvardinamas Kaunas, tačiau Lietuvos krepšinio sostinė susiduria su finansiniais sunkumais.

„Žalgirio“ ekipos vadovas Paulius Motiejūnas jau kurį laiką mindo aukščiausiųjų Lietuvos valdžios institucijų slenksčius, tačiau išgirsta tą patį atsakymą – pinigų šiai krepšinio šventei Kaunas negaus.

Šiuo metu vienintelis finansinis šaltinis kauniečiams išlieka tik šio miesto savivaldybės parama, tačiau jos norint surengti šį grandiozinį renginį nepakanka.

„Jei mes kalbame, kad krepšinis yra antroji religija, tai mes turime tik griebti šį šansą“, – neabejodamas kalbėjo 1999 metais su Kauno „Žalgiriu“ Eurolygoje triumfavęs treneris Jonas Kazlauskas.

Legendinis krepšinio specialistas liko nusivylęs Vyriausybės sprendimu finansiškai neprisidėti prie galimybės pavasarį Lietuvoje išvysti garsiausius Europos krepšinio klubus.

67-erių legendinio trenerio teigimu, toks renginys atneštų naudos ne tik krepšinio gerbėjams, bet ir visai šaliai.

„Eurolygos finalinis ketvertas yra neeilinis įvykis. Mes labai daug pasiekėme, kai Lietuvoje 2011 metais vyko Europos krepšinio čempionatas. Pasistatėme arenas, turime labai daug arenų, o jomis naudojasi ne tik krepšinis, bet ir kitos sporto šakos bei kultūros renginiai. Galvoju, kad Eurolygos finalo ketvertas taip pat yra labai didžiulis postūmis viskam – tiek kultūrai, tiek ir šalies reklamai, nes atvažiuoja daug sirgalių iš užsienio“, – portalui lrytas.lt samprotavo J. Kazlauskas.

Kiek anksčiau naujienų portalo basketnews.lt žurnalistas Lukas Malinauskas pranešė, kad sostinės miesto savivaldybė Kaunui pateikė neigiamą atsakymą.

Teigiama, kad ji atsakymą grindė įstatymais, pagal kuriuos nurodė, jog savivaldybių piniginės lėšos negali būti labdaros ir paramos dalyku. Pabrėžta, kad nevyriausybinių organizacijų finansavimas gali būti skiriamas tik konkurso būdu.

„Suprantu, kad dabar yra sunkmetis, bet dėl tokios galimybės reiktų pasistengti, turime ieškoti galimybių, reikia to nepaleisti, nes velnias žino, kada kitą kartą turėsime tokią galimybę“, – veiksmų imtis ragino J. Kazlauskas.

Iki šiol Lietuvoje dar nėra vykęs toks turnyras, tad tai yra istorinė galimybė Kaunui.

Pasak graikų žiniasklaidos, pasitraukus Dubajui, Kaunas tapo pagrindiniu kandidatu rengti Eurolygos finalinį ketvertą. Finalinio ketverto šeimininkai ir turnyro data oficialiai turėtų paaiškėti dar šį mėnesį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA