Įmantrioje slėptuvėje gabentas krovinys pro muitininkų akis nepraslydo | Kas vyksta Kaune

Įmantrioje slėptuvėje gabentas krovinys pro muitininkų akis nepraslydo vyras kaltinamas ir dokumentų klastojimu

MKT nuotr.

Kaip informuoja Kauno apygardos prokuratūra, teismui su kaltinamuoju aktu perduota bylą dėl labai didelio kiekio kokaino kontrabandos bei dokumentų klastojimo ar disponavimo suklastotais dokumentais. Muitinės pareigūnai sučiupo į Lietuvą su daugiau nei 4 kilogramais kokaino važiavusį vyrą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Muitinės Kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Bylos duomenimis, šių metų gegužės 17 d. ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu muitinės pareigūnai sustabdė automobilį „Seat Altea XL“, kurio vairuotojas Lietuvos pilietis G. Š. pareigūnų sustabdytas patikrai tikino grįžtantis iš kelionės, tačiau kalbėjo nerišliai, nesugebėjo paaiškinti kelionės tikslo, todėl pareigūnams jo elgesys sukėlė įtarimų.

Kaip skelbia LR muitinė, pareigūnams atlikus detalią automobilio patikrą, aptikta sudėtinga slėptuvė – valdoma elektromagnetais ir atsiverianti vieno mygtuko paspaudimu. Slėptuvėje rasti keturi paketai su baltais milteliais – iš viso daugiau nei 4 kilogramais.

Pasienyje sulaikyta kokaino kontrabanda / MKT nuotr.

G. Š. taip pat kaltinamas dokumentų suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu. Turimais duomenimis, jis Jonavos rajone kitam asmeniui perdavė savo nuotraukas, organizavo netikrų dokumentų pagaminimą – vairuotojo pažymėjimą bei asmens tapatybės kortelę. Už šiuos du dokumentus G. Š. kitam asmeniui perdavė 500 eurų.

Iš viso G. Š. pareikšti kaltinamai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl kontrabandos (199 str. 4 d.), neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu (260 str. 3 d.) bei dėl dokumentų suklastojimo arba disponavimo suklastotais dokumentais (300 str. 2 d.).

Didžiausia numatoma bausmė už šias veikas – laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų. Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA