Tarptautiniame senturgyje Kaune – išskirtiniai eksponatai | Kas vyksta Kaune

Tarptautiniame senturgyje Kaune – išskirtiniai eksponatai

Organizatorių nuotr.

Nuo senovinių interjero puošmenų iki didžiulės begemoto kaukolės. Tokių eksponatų galima pamatyti Kaune penktadienį prasidėjusiame ir visą savaitgalį vyksiančiame tarptautiniame senturgyje „Laiko ratu“.

Prekybos miestelyje „Urmas“ vykstantis renginys – jau paskutinis šiais metais. Todėl sendaikčių ir antikvaro gerbėjai suskubo čia apsilankyti, kad galėtų papildyti savo kolekcijas ar papuošti interjerą dar šiemet.

Kaip nurodoma „Urmo“ pranešime, šį kartą tarp įprastų senovinių daiktų akį traukė retai pasirodantis tokio tipo eksponatas – didžiulė begemoto kaukolė su įspūdingais iltiniais dantimis. Pasak ją parduodančio senturgio prekiautojo Vitalijaus, kaukolė atkeliavo iš Švedijos su kitais sendaikčiais.

„Ją dar reiktų pagal specialią technologiją balinti, tada ji įgyja ypatingą baltą spalvą. Tai įspūdingas eksponatas, kuris gali papuošti atitinkamą interjerą arba tiesiog tapti kolekcijos dalimi. Domisi žmonės, kurie užsiima kaukolių restauravimu, veterinarai, na ir šiaip, žinoma, sulaukia daug dėmesio“, – pasakojo sendaiktininkas.

Kaukolė atkeliavo iš Švedijos ir tikriausiai priklausė ten zoologijos sode gyvenusiam begemotui. Anot jo, sutvarkyta ji gali kainuoti apie 1200 Eur, jis už savąją prašo 300 Eur.

Kaip visada senturgyje gausu senovinių baldų, interjero detalių, indų, statulėlių. Kai kurie jų iš tolo traukia dėmesį. Pavyzdžiui, itin elegantiški, senoviniai buteliukai skirti purkšti kvepalams. Tokie galėtų papuošti ne tik klasikinio interjero miegamąjį, bet ir skoningai įrengtą kvepalų parduotuvę.

Daugybė lankytojų tyrinėja ant prekystalių dėžėse sukrautas smulkmenas – nuo senovinių nuotraukų iki pašto ženklų. Tarp jų galima atrasti išties įdomių praeities liudininkų. Pavyzdžiui, caro laikų Vilniuje, 1912 m., įsigytus traukinio bilietus su nuolaida.

Beje, kad laikas greitai bėga, galima įsitikinti ant prekystalio pamačius 2004 m. troleibuso nuolatinį bilietą. Pasak jį parduodančio prekybininko tokio amžiaus daiktai po truputį jau pradeda įgyti vertę, kuri sulig kiekvienu dešimtmečiu vis didės.

Apie tai primena ir greta sovietinių rublių bei kitos senovinės valiutos parduodamos litų monetos bei banknotai, kurių kaina čia jau taip pat yra didesnė nei oficialus kursas. O apie nostalgijos galią ir ateinančias Kalėdas byloja tai ten, tai šen ant prekystalių besantys senoviniai eglučių žaisliukai.

Senturgis „Laiko ratu“ Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, Elektrėnų g. 1F aikštelėje vyks penktadienį–sekmadienį (lapkričio 11–13 d.) nuo ankstaus ryto iki vėlyvos popietės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA