T. Dimšos vedamas „Žalgiris“ nuskynė pirmą Eurolygos pergalę išvykoje | Kas vyksta Kaune

T. Dimšos vedamas „Žalgiris“ nuskynė pirmą Eurolygos pergalę išvykoje

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Eurolygos 7-ojo turo rungtynėse ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ stojo į kovą su tokį patį pergalių ir pralaimėjimų balansą turėjusia Vilerbano „Asvel“ ekipa. Tomo Dimšos karjeros rungtynių pabaigoje kauniečiai visiškai uždominavo ir laimėjo rezultatu 93:76 (22:24, 28:22, 19:21, 24:9). Tai „Žalgiriui“ – pirma šio sezono Eurolygos pergalė svečiuose.

Dvikovą taikliu dvitaškiu pradėjo Keenanas Evansas, o Lukas Lekavičius ir Kevarriusas Hayesas surinko po keturis taškus – 10:10. Po K. Evanso perdavimo K. Hayesas įdėjo iš viršaus, Tyleris Cavanaugh taikliai metė iš toli, K. Evansas realizavo tris baudų metimus, dvitaškiu iš po krepšio pasižymėjo Laurynas Birutis, o Tomas Dimša taškus rinko nuo baudų metimo linijos – 22:24.

L. Birutis įmetė baudos metimą, K. Evansas sumetė du, o T. Dimša smeigė du tritaškius ir surengė aštrų reidą po krepšiu – 33:28. Ignas Brazdeikis du taškus surinko metimais nuo baudų linijos, dvitaškį iš po krepšio įmetė L. Birutis, o taikliu metimu T. Cavanaugh užbaigė greitą ataką – 39:31. Šešis taškus iš eilės surinko L. Lekavičius, dar vieną tolimą metimą realizavo T. Dimša, o I. Brazdeikis kėlinį užbaigė dviem taikliais baudų metimais – 50:46.

Du dvitaškius po pertraukos sumetė E. Ulanovas, vieną įmetė I. Brazdeikis, T. Dimša vėl pataikė iš toli, o L.Birutis įmetė tris baudų metimus – 62:62. T. Dimša smeigė nelengvą tolimą metimą, L. Lekavičius realizavo du baudų metimus, o du taškus iš po krepšio įsirašė E. Ulanovas – 69:67.

Pirmuosius savo taškus dvitaškiu metimu pelnė Rolandas Šmitas, du taškais pasibaigusius reidus į baudos aikštelę surengė L. Lekavičius, o K. Evansas įmetė dvitaškį su pražanga – 78:72. Arnas Butkevičius pataikė tritaškį iš kampo, reidą po krepšiu dvitaškiu vėl užbaigė T. Dimša, E. Ulanovas realizavo du baudų metimus, po du taškus dar pelnė K. Evansas ir I. Brazdeikis, o dviem dvitaškiais susitikimą uždarė E. Ulanovas – 93:76

„Žalgiris“: T. Dimša 21, L. Lekavičius 16, E. Ulanovas 12, K. Evansas 12 (7 atk.kam., 8 rez. perd.), L. Birutis 8, I. Brazdeikis 8, K. Hayesas 6 (7 atk. kam., 5 blk.), T. Cavanaugh 5, A. Butkevičius 3, R. Šmitas 2.

ASVEL: J. Mathews 15, A. Noua 12, N. De Colo 11.

25 min. aikštelėje praleidęs ir 21 tašką (5/6 trit., 2/2 dvit., 2/2 baud.) pelnęs T. Dimša sužaidė geriausias karjeros rungtynes Eurolygoje. 28-erių gynėjas iki šiol per rezultatyviausią savo susitikimą stipriausiame Senojo žemyno turnyre buvo pelnęs 13 taškų.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA